N Option: Hyundai širi možnosti personalizacije športnih modelov

2. 10. 2018 | Matija Janežič
Deli

Hyundai je na avtomobilski salon v Parizu pripeljal 'predstavitveni avtomobil z ultimativnimi zmogljivostmi' Hyundai i30 'N Option', s katerim nakazujejo smeri, v katere bi se lahko razvijala njihova športna linija N.

Znamka namreč v bližnji prihodnosti načrtuje linijo opreme 'N Option', ki bo bencinskim odvisnežem omogočila veliko možnosti optimizacije in personalizacije njihovih športnih Hyundaijev.

Hyundai i30 'N Option' namreč napoveduje 25 različnih možnosti individualizacije notranjosti in zunanjosti. Med dodatki za zunanjost izstopajo veliko zadnje krilce z emblemom N iz ogljikovih vlaken, karbonski pokrov motorja z integriranimi vstopniki za zrak, oglati dušilniki zvoka, maska N, ki jo obdaja karakterna rdeča linija, in posebna 20-palčna platišča, na katerih so gladke gume. Motno barvo karoserije so razvili nalašč za predstavitveni avtomobil.

V notranjosti izstopajo črni karbonski poudarki na armaturni plošči ob zračnikih, na kljukah vrat in spodnjem robu volanskega obroča, ki je oblečen v kakovostno alkantaro. Enak material lahko prekriva tudi športne lupinaste sedeže in zgornji del armaturne plošče. Športni vtis zaokrožujejo še športni pedali in prestavna ročica dinamičnega videza.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja