Hyundai v Frankfurt še z enim 'super retro' konceptom

22. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli

Ravne linije in samosvoj pas LED zadnjih luč spominjajo na avtomobile iz 70. in 80 let prejšnjega stoletja.

Vse bolj postaja jasno, da bo na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu korejska znamka Hyundai ena izmed tistih, ki bo predstavila največ novosti, oziroma bo med njimi kar dominirala. Tako je namreč že znano, da bodo tam premierno razkazali novo generacijo modela i10, prvi električni dirkalnik, novo in produkcijsko omejeno različico modela i30 N in še kaj bi se našlo. Sedaj pa razkrivajo še en nov koncept, ki svoje korenine išče v preteklosti.

Zagotovo bo tako na njihovem razstavnem prostoru v hali 11 veliko pozornosti prejel koncept Hyundai 45. Retro oblikovan koncept z rdečim svetlobnim pasom namreč močno spominja na konceptne in nekatere serijske avtomobile iz 70. in 80. let prejšnjega stoletja, kar pa je tudi njegov namen. Kot poudarjajo pri Hyundaiju se omenjeni koncept zgleduje po prvi generaciji modela Pony, ki je na ceste zapeljal leta 1974, skoraj 45 let nazaj.

Pri Hyundaiju ob tem poudarjajo, da naj bi z njim na eni strani poudarjali športen karakter vozila, na drugi pa naj bi prav z nenavadno obliko ciljali na čustva mimoidočih. Sicer pa naj bi novinec prinesel tudi povsem nov koncept avtomobilske kabine, ki naj bi postala prostor za preživljanje prostega časa, ob tem naj bi omogočal zvrhano mero individualizacije. Kaj naj bi to pomenilo v praksi pa bo znano že kmalu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja