Infozabavni sistem v klasikih? Jaguar ima rešitev

7. 9. 2018 | Jure Šujica
Deli

Pet informativno-razvedrilnih sistemov so pri Jaguarju in Land Roverju pripravili za lastnike svojih klasikov.

Vgradnja navigacijskega sistema v klasičen avtomobil, kot je Jaguar E-Type? Ideja, ki se marsikateremu ljubitelju najverjetneje zdi skorajda bogokletna, a vendar se najdejo posamezniki, ki bodo svoje klasike opremili z modernim navigacijskim sistemom in drugo podobno opremo, za katero se človek vpraša, ali res spada v takšen avtomobil.

Kot kaže, je takšnih voznikov kar nekaj. Le tako si namreč lahko razlagamo odločitev skupine Jaguar-Land Rover, ki lastnikom klasičnih avtomobilov obeh znamk po novem omogoča nakup in vgradnjo posebej zanje izdelanega sodobnega informativno-razvedrilnega sistema. Ta bo imel namreč za dotik občutljiv zaslon, možnost sprejema klasičnega FM in DAB radijskega signala, navigacijski sistem, prek tehnologije Bluetooth pa ga bo mogoče povezati s pametnimi telefoni in drugimi napravami.

Kar pet različnih sistemov sta pripravili obe znamki za kupce svojih vozil, po dva za avtomobile znamke Jaguar in Land Rover ter en univerzalni sistem brez oznak katere izmed znamk. Sistem bo ponujal uporabniški vmesnik v šestih jezikih, medtem ko bo navigacijski sistem podatke lahko sporočal v 32 jezikih. In če vas novost zanima, je od danes že na voljo, zanjo pa bo treba odšteti 1.200 funtov oziroma dobrih 1.300 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja