Italijanske lepotice Alfa Romeo, ovekovečene kot modne ikone

19. 9. 2018 | Jure Šujica
Deli

Fotografski dogodek so pri Alfi združili z novo serijo vozil z oznako B-tech.

V avtomobilskem svetu so imela vozila znamke Alfa Romeo od nekdaj prav poseben status. Vedno so imeli širok krog srčnih ljubiteljev na eni strani in morda še nekoliko večji krog tistih, ki si avtomobila omenjene italijanske znamke nikoli ne bi lastili. A ne glede na to se po večini vsi strinjajo, da so si vozila znamke Alfa Romeo ugled ustvarila tudi z videzom.

Zgoraj napisanega se brez dvoma zavedajo pri italijanski znamki. Za svoje tri najpomembnejše avtomobile, modele Giulietta, Stelvio in Giulia, so zato pripravili prav poseben dogodek. Novo serijo vozil z oznako B-Tech so prepustili v roke slavnemu italijanskemu modnemu fotografu Giovanniju Gastelu, sicer nečaku Luchina Viscontija, večkratnemu nominirancu in dobitniku nagrade zlati lev ter še nekaterih drugih filmskih nagrad. Ta se je trojice avtomobilov lotil v svojem slogu in pred očmi javnosti, zbrane v oblikovalskem studiu Fiata v Torinu, ustvaril zanimivo fotografsko razstavo.

Trojice vozil pa niso postavili pred 'modni' fotografski objektiv zaradi fotografij. Kot omenjeno, gre namreč za novo serijo vozil, katerih skupna značilnost in prepoznavni element je temno siva barva karoserije. A bistvo novink se vseeno skriva pod njihovo 'kožo'. Najnovejši par omenjene trojice je namreč že serijsko opremljen z aktivnim radarskim tempomatom, pri Alfi pa so obema avtomobiloma namenili tudi nov, 8,8-palčni zaslon informativno-razvedrilnega sistema, ki zagotavlja podporo pametnim telefonom z operacijskima sistemoma Android in iOS, vozniku pa bo na voljo še navigacijski sistem s tridimenzionalnim prikazom okolice. Podobne funkcije bo omogočal tudi nov sistem proizvajalca Alpine v modelu Giulietta, le da bo ta 'zgolj' sedempalčni, poleg tega pa bo ponujal samo dvodimenzionalni prikaz okolice.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja