Elextra je švicarski tekmec Tesline limuzine

21. 11. 2017
Deli

Tesla Model S bo kmalu dobil tekmeca v obliki švicarske električne superšportne limuzine Elextra, ki se lahko pohvali predvsem z obliko, s katero se spogleduje z italijanskimi superšportniki.

Pri proizvajalcu, švicarskem zagonskem podjetju Classic Factory, zatrjujejo, da bo njihova električna limuzina dosegla 100 kilometrov na uro v vsega 2,3 sekunde, s polnimi baterijami pa bo lahko s hitrostmi okrog 100 kilometrov na uro peljala okoli 600 kilometrov. Za dobre zmogljivosti bosta poskrbela dva elektromotorja s skupno močjo 503 kilovatov. Njuna moč se bo po potrebi elektronsko razporejala na vsa štiri kolesa.

Med razvojem Elextre so posebno pozornosti posvetili tudi konstrukciji avtomobila. Pri izdelavi šasije in karoserije so izdatno uporabljali ogljikova vlakna, s čimer so dosegli 25-odstotni prihranek pri masi v primerjavi s primerljivimi konstrukcijami iz aluminija.

S svojimi zmogljivostmi bi Elextra brez težav lahko postala tekmica Tesle Modela S, a ne bo tako, saj jo bodo izdelali v omejeni seriji z največ 100 primerki. Tudi o ceni ni bilo nič rečenega, a glede na to, da bo avtomobil doživel le omejeno serijo, bo ta gotovo precej visoka.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja