Izšel je novi Avto magazin!

28. 11. 2013
Deli

Napovedujemo novi Audi A4, ki bo na ceste zapeljal čez leto dni, bili smo na tokijskem avtomobilskem salonu, objavljamo prvi test povsem nove Mazde3, hkrati pa seveda nismo prezrli škandala z vozniškimi izpiti!

izpitiDa je politična situacija v Sloveniji slaba, ni nič novega. Da pa se je trgovalo tudi z vozniškimi izpiti, pa je že resna težava, ki si je v evropski državi pač ne bi smeli privoščiti. Več o 'dobrem' delu Agencije za varnost prometa in pristojnih ministrstev pa je zapisal Andrej Brglez.

Še vedno pa poteka avtomobilski salon v Tokiu, ki ga je obiskal tudi Tomaž Porekar. Novosti je bilo veliko, številne pa vas že čakajo v novem Avto magazinu.

Audi A4Že vrabci na vejah čivkajo, da ima velika nemška avtomobilska trojka največ dela prav sama s sabo, kar pomeni, da so si tudi največji konkurenti. BMW je svojo trojko že prenovil, Mercedes bo novi razred C predstavil na januarskem avtomobilskem salonu v Detroitu, Audi pa bo novo Štirico predstavil šele proti koncu prihodnjega leta. A o njej smo se že razpisali v novi številki Avto magazina.

Škoda YetiKar nekaj novosti je v zadnjih štirinajstih dneh ugledalo luč sveta. Tako smo že lahko preskusili prenovljeno Škodo Yeti, ki je po novem na voljo z dvema obrazoma. Vozili smo

Pri Audiju so razgalili A3 in predstavili najbolj strupeno limuzinsko različico S3. Oba sta nadpovprečno dobra, odločitev katerega izbrati pa nadpovprečno težka. Vozili smo.

Ko je govora o cenovno dostopnih avtomobilih, je za mnoge prva izbira znamka Dacia. In ne le med osebnimi avtomobili, pomemben igralec v razredu manjših terencev je tudi Duster, ki ga je doletela lepotna operacija. Vozili smo.

ford connectIzdatno so svojo ponudbo povečali pri Fordu. Ford Connect je lahko povsem spodoben osebni avtomobil, ali pa lahki dostavnik. Izbira je vaša. Vozili smo.

Kot že v uvodu zapisano, smo preskusili novo Mazdo3. Upravičeno lahko zapišemo novo, saj je v primerjavi s prejšnjo generacijo ostalo enako le ime. A kakšna je? Brez težav lahko zapišemo - lepa! Več pa seveda v novi številki Avto magazina. Test.

Druga velika novost, ki smo ji namenili strani v tokratnem Avto magazinu je Chevrolet Trax. Lahko bi mu rekli tudi cenejša različica Oplove Mokke. Test.

Med preostalimi testi pa lahko najdete Volkswagnov Caddy Cross, Toyoto Yaris, Peugeot Partner Tepee in Opel Adam.

Motociklistične strani so tokrat namenjene dami iz Italije, ki sliši na ime Vespa Primavera. Vozili smo.

Čeprav je večina prvenstev že končanih, vas v oktanih čakajo novice iz sveta moto-športa, za nami pa so že tudi prva testiranja v MotoGP, kjer je bil najhitrejši, jah kdo pa drugi, kot svetovni prvak Marc Marquez.

Še vedno pa velja - leto je naokoli in spet lahko glasujete za Slovenski avto leta, tokrat z letnico 2014. Na seznamu kandidatov za slovenski avto leta 2014 so vsi tisti, ki so prišli na slovenski trg letos in jih bodo do 15. decembra 2013 prodali in registrirali vsaj 50 primerkov. Vseh 23 kandidatov je objavljenih v novem Avto magazinu (tam je tudi glasovnica), seveda pa lahko glasujete kar takoj, na spletu.

Novi Avto magazin 25/2013 je že v prodaji!

Naslednja številka, 26/2013, izide 12. decembra 2013. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja