Izšel je novi Avto magazin!

9. 1. 2014
Deli

V tokratnem Avto magazinu razkrivamo vse bolj verjetni prihod Volkswagnove nizkocenovne podznamke, ekskluzivno pa smo vozili Nissan Qashqai in Range Rover Hybrid.

Volkswagnovo vodstvo se ravno v teh tednih odloča ali bodo uvedli povsem novo znamko za vrsto modelov, ki jih bodo predstavili kot nizkocenovno ponudbo za številne kupce po vsem svetu. Ugotovili so, da Volkswagnove znamke za kar slabo petino (devet milijonov) vseh novih avtomobilov na svetovnem trgu nimajo primerne ponudbe, da bi jim konkurirali.

Nissan ohranja vodilno mesto med manjšimi terenci-križanci, v pomoč bo seveda tudi novi Qashqai, ki ostaja navzven privlačen in znotraj uporaben. Vozili smo.

Land Rover bo v kratkem v svoja najžlahtnejša terenca začel vgrajevati tudi hibridni pogon. Gre za prvo kombinacijo dizelskega in elektromotorja med premijskimi terenci z veliko zmogljivostjo. Vozili smo.

V rubriki Aktualno razkrivamo zavarovalniške prevare. Na Zavarovalnici Triglav namreč ocenjujejo, da imajo vsi slovenski zavarovalničarji na leto za kar 113 milijonov evrov škode - zgolj na račun goljufov!

Dobršen del tokratne revije je namenjen avtomobilskim testom. Veliki test pripada Lexusu IS, za katerega se zdi, da je v svoji tretji generaciji končno zapeljal tja, kjer mu je mesto - v visoki družbi.

Druga precej pomembna novost je Audi A3 Limuzina, ki ni cenejša izvedenka osnovnega modela, ampak je povsem enakovreden model. Med preostalimi testi velja izpostaviti Hondo CRV z 1,6-litrskim turbodizelskim motorjem, pa Škodo Rapid Spaceback, ki uspešno posnema kar Audijev A3 Sporback, nič manj zanimivi pa niso niti Fiat Qubo 1.3 16V, Renault Captur dCi 90, Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi in podaljšanotestni Seat Leon SC 2.0 TDI, ki je z 'odhodom' v uredništvu poskrbel za nemalo slabe volje.

Če imate težave z dostopom do vašega vikenda, je mogoče čas, da razmislite o Can-Am Outlanderju 6x6 1000 XT. Ovir zanj ni, saj stalnemu štirikolesnemu pogonu brez težav na pomoč priskočita še prednji kolesi. Vozili smo.

Ljubiteljem dvokolesnikov je namenjen zapis o Rossijevi Yamahi. No, bolj natančno, o Yamahi FJR 1300A, ki si jo bo Vale morda omislil, ko bo šel v pokoj. Zakaj, si preberite v novem Avto magazinu.

Seveda pa na vas v novem Avto magazinu čakajo tudi številne novice iz sveta avto-moto športa, reportaža z 31. Janner relija, v ekskluzivnem intervjuju pa je bil sogovornik Stephane Peterhansel, ki se tudi letos bori na dakarskem reliju.

Novi Avto magazin 02/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 03/2014, izide 23. januarja 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"