Izšel je novi Avto magazin!

23. 1. 2014
Deli

V tokratnem Avto magazinu razkrivamo prihod novega Nissanovega modela, izračunali pa smo tudi, koliko vas stane petletno lastništvo avtomobila in koliko vam pri tem vzame država. Ob tem smo vam pripravili še pester nabor tem, reportaž in testov, razkrili pa smo tudi, kako smo glasovali za slovenski avto leta.

Če gremo po vrsti, se moramo najprej dotakniti Nissanove novosti, ki ji bodo morda nadeli prastaro ime, nam zelo poznano: Sunny. Nissanovo vodstvo se je namreč odločilo, da morajo tudi za evropske kupce imeti primeren avtomobil v nižjem srednjem razredu, kjer se v zadnjem času z modelom Tiida niso ravno izkazali. Več v novem Avto magazinu.

Statistično gledano je bila varnost cestnega prometa v Sloveniji lani najboljša do zdaj, a še vedno preslaba. Na cestah je umrlo 124 ljudi, kar je še vedno preveč. Vseeno je še mogoče izboljšati prometno varnost, kako, pa razkriva v novem Avto magazinu Franc Pojbič, bivši v.d. direktorja Agencije za varnost v prometu.

Prav v teh dneh se odloča o nadaljnjem združevanju Fiata in Chryslerja. Če bo Fiat vplačal, kar mora, bo v celoti postal lastnik, na vidiku pa so že številni novi modeli. Kateri, vam razkrivamo v novem Avto magazinu.

Ste se kdaj vprašali, koliko vas v petih letih dejansko stane vaš novi avtomobil? Verjetno ne, zagotovo pa ne, koliko vas stane celotno vzdrževanje. Izračuni so presenetljivi, še bolj pa številke, ki v obliki raznih dajatev pripadejo državi. Več v rubriki Aktualno.

Še vedno so za obiskovalce odprta vrata enega pomembnejših avtomobilskih salonov, v severnoameriškem Detroitu. Jasno, največ je domačih novosti, a počasi se vračajo tudi ostali, predvsem japonski razstavljavci, tradicionalno pomemben pa je salon tudi za nemške znamke.

Novo leto se je šele dobro začelo, z njimi pa tudi predstavitve novih avtomobilov. Prvi so pohiteli pri Oplu, nared je nova Meriva, mi pa smo jo že preskusili. Vozili smo.

Med avtomobilskimi testi pripada največ prostora Seatovemu Toledu, za katerega lahko rečemo tudi da je Seat Rapid ali Škoda Toledo. Zakaj, si preberite v novem Avto magazinu. Test.

Med kratkimi testi izpostavljamo Volkswagen Amarok, pa Mazdo3 in Kio Pro Cee'd ter seveda najhitrejši Megane R.S. v 'Redbullovi' preobleki. Kratki testi

Letošnje zime so zagotovo veseli tudi motoristi. Še posebno tisti, ki se podijo po brezpotjih in za tja je kot nalašč KTM Freeride 250 R. Moto test.

Končal se je eden najtežjih relijev, Dakar 2014. Od Slovencev je na cilj pripeljal zgolj zimzeleni Miran Stanovnik, vseeno pa ostali zagotavljajo, da se bodo še vrnili. Kdo, kaj in zakaj v obširni reportaži.

Na drugem koncu sveta in predvsem v drugih vremenskih razmerah (sneg) se je končal uvodni reli za svetovno prvenstvo. Prvenstvo se je začelo tako, kot se je lani končalo - z zmago aktualnega svetovnega prvaka Sebastiena Ogierja.

Novi Avto magazin 03/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 04/2014, izide 06. februarja 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol