Izšel je novi Avto magazin!

30. 4. 2014
Deli

V tokratnem Avto magazinu razkrivamo povsem novi Audi TTQ, ki prihaja čez dve leti, vozili smo Porsche 911 Targa, s primerjalnim testom pa smo ugotavljali, ali se hibrid že izplača.

Audi je za svojo novo novost seveda izbral najprej oznako Q4, katere lastnik pa je seveda Alfa Romeo. Ker se Audiju ni uspelo dogovoriti, da bi jim Italijani odstopili oznako, so si pač morali izmisliti novo. In pravzaprav se nova kar poda avtomobilu. Zakaj, pa si že lahko preberete v novem Avto magazinu.

Tudi v tokratni števili bomo pisali o Porscheju. Tokrat smo na jugu Italije preskušali novo 911 Targo, ki seveda navdušuje z nostalgično obliko. Vozili smo.

Marsikdaj se na nas obrnejo morebitni kupci, znanci, ali pa debata na hibride nanese kar tako. Zato smo se teme lotili malce širše in poskušali ugotoviti, ali se hibridi že izplačajo, ob tem pa se dotaknili tudi tehnike in pogledali, koliko hibridnih modelov je v Sloveniji že na voljo. Za praktično preskušanje pa smo izbrali najnaprednejšo znamko na tem področju, torej Toyoto. Primerjalni test.

Veliki test je tokrat pripadel Mercedesovi veliki novosti - razredu C. S temeljito spremenjeno obliko, pod katero se je podpisal tudi Slovenec Rober Lešnik očara, enako s serijsko in v testnem primeru dodatno opremo. Kako pa je z vožnjo in koliko stane nova zvezda pa seveda že izveste v novem Avto magazinu.

Med ostalimi testi pa seveda ne prezrite superhitre Škode Octavie, torej različice z oznako RS, preskusili pa smo še Opel Astro Tourer, Volkswagen Transporter Kombi in seveda podaljšanotestni Volkswagen Golf Variant.

Tokrat tudi avtomobilisti poglejte na motociklistične strani - BMW R nineT je pravi lepotec, pravi moški pa se dobrikajo Yamahi XT 1200ZE Super Ténéré.

Bili pa smo tudi v Abu Dhabiju, kjer smo v živo pospremili veliki uspeh Mirana Stanovnika na dirki Abu Dhabi Desert Challenge.

Seveda pa sledijo še oktani in številne novice iz sveta avto in moto  športa.

Kot je zdaj že običajno, pa vam na koncu ponujamo tudi nasvete pri nakupu rabljenega avtomobila, tokrat smo se dotaknili dokumentacije rabljenega vozila. Namignemo lahko samo - bodite natančni, zakaj pa izveste v novi številki Avto magazina.

Novi Avto magazin 10/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 11/2014, izide 30. aprila 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja