Izšel je novi Avto magazin!

15. 5. 2014
Deli

V novem Avto magazinu vam predstavljamo vtise z vožnje prenovljenega Volkswagna Pola, v velikem primerjalnem testu pa smo preverili, kateri je najboljši avtomobil premijskega višjega srednjega razreda.

Prva violina pri Volkswagnu je seveda Golf, a za marsikoga je dovolj velik že Volkswagen Polo. Pravzaprav povsem logično, ko pa je ta zdaj že večji kot Golf prve generacije. Vozili smo.

Ko eden od nemške premijske trojice na trg pošlje novega tekmeca v višjem srednjem razredu, se vrstni red najboljšega po navadi premeša. Kot zadnji, je na trg zapeljal povsem novi Mercedes razreda C. Je tudi najboljši? Primerjalni test.

Potem ko je ob prelomu leta iz dveh podjetij, Fiata in Chryslerja, nastala nova skupna družba s sedežem na Nizozemskem in davčnim domicilom v Veliki Britaniji, je njen idejni in siceršnji izvršni vodja Sergio Marchionne v Detroitu predstavil načrte za prihodnost - tudi to, kakšna je prihodnost Alfa Romea. Kakšne, si lahko preberete v novem Avto magazinu.

Vse več je avtomobilov z zgolj električnim pogonom in eden takšnih je tudi Smart Electric Drive, ki je za marsikoga zanimiv prav zaradi svoje velikosti oziroma se popravljamo - majhnosti. Pa bi se lahko z njim zapeljali tudi na morje?

Prav neverjeten met je uspel Nissanu v razredu križancev, ko je na trg poslal model z nenavadnim imenom. Proizvodnja je bila razprodana verjetno rekordno dolgo, nanj so čakali po vsem svetu. Seveda to je Nissan Qashqai, ki je v svoji drugi generaciji temeljito prenovljen. In rezultat? Test v novem Avto magazinu.

Ko govorimo o družinskih avtomobilih, so prva izbira takoimenovani enoprostorci. Ena od možnosti je seveda tudi Seat Alhambra, ki se sicer vozi v senci Volkswagnovega Sharana. Pa to kaj moti? Kratki test.

V tokratni številki napovedujemo še svetovno prvenstvo v relikrosu, kjer so zbrani številni zvezdniki, ki se 'igrajo' s 600-'konjskimi' zverinami.

Seveda so zanimive tudi motociklistične strani - nastopata Yamaha FJR 1300 AE, Gas Gas TX Randonne 125 seveda pa smo zbrali tudi številne zanimive motociklistične novice. Slednjih je obilo tudi v rubriki Oktani, kjer pišemo tudi o (dolgočasnem) prvenstvu MotoGP, kjer kraljuje Marquez, nič drugače pa ni v Formuli 1, kjer je že četrtič zapored zmagal Hamilton. V rubriki rabljeni avtomobili pa smo tokrat pod drobnogled vzeli modele švedskega Volva.

Novi Avto magazin 11/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 12/2014, izide 29. maja 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.