Novi Avto magazin: razkrivamo novi Audi A4, testa: VW Passat 2.0 TDI in Lexus NX

11. 12. 2014
Deli

V Avto magazinu, ki je izšel danes (11. decembra), razkrivamo novi Audi A4, objavljamo pa tudi velika testa novega Volkswagna Passata 2.0 TDI in hibridnega Lexusa NX 300h.

Novi Audi A4 prihaja spomladi prihodnjega leta, ponujali pa bodo tudi priključni hibrid. Če niste ravno ljubitelj hibridne tehnologije, obljubljajo tudi precej novosti pri klasičnih motorjih z notranjim izgorevanjem. Razkrivamo.

Novi Volkswagen Passat nas je navdušil, sploh če upoštevamo, da je bil testni bogato opremljen, z novim dvolitrskim motorjem TDI s kar 240 'konji' in dvosklopčnim menjalnikom DSG. Pogosto ga kupijo kot službeni avtomobil, ampak v uredništvu smo se strinjali, da bi ga imeli tudi v domači garaži. Test.

Če običajnemu CLA-ju dodamo kombijevski zadek, ki izgleda kot kupejevski zaključek, potem govorimo o novi različici CLA Shooting Brake. Hkrati z običajnimi različicami so predstavili tudi športnika z oznako 45 AMG. Kaj pravite na 360 'konjev'? Predstavljamo.

Kot številni križanci tudi Audi Q3 žanje velike uspehe. Po treh letih so ga bolj kot ne kozmetično pomladili, zraven pa seveda niso pozabili niti na poskočnega RS Q3, ki od 0 do 100 km/h pospeši v vsega 4,8 sekundah. Vozili smo.

Poglejte masko, ki krasi novi Lexus NX in se slinite, kot smo se mi! Ni čudno, da so se drugi vozniki s prehitevalnega pasu umaknili takoj, ko smo se jim približali. Hibridna tehnologija (2,5-litrski štirivaljni bencinski motor in elektromotor) poskrbi za 145 kilovatov oziorma bolj domačih 197 'konjev'. Test.

Pregledali smo ponudbo novih superšportnih motociklov in ugotovili, da so z vidika elektronske opreme med seboj zelo podobni, kar pa ne velja za področje mehanike. Naš novinar Matjaž Tomažič pravi, da bo v bližnji prihodnosti še zanimivo. Pregled novosti in tehnika.

Na BMW-ju smo lobirali za vožnjo z dirkalnikom DTM, dobili pa šolo dirkanja s povsem novim dirkalnikom za vztrajnostne dirke BMW M235i Racing. Dirkalnik je sicer precej serijski, a 333 'konjem' in zadnjemu pogonu se pač nismo mogli upreti. Še najbolj adrenalinsko je bilo na sovozniških sedežih starodobnih BMW M3 DTM in 635 CSi. Nepozabno! Dirkaški test.

Novi Avto magazin 26/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 01/2015, izjemoma izide v sredo (24. decembra 2014). Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja