Izšel je novi Avto magazin!

14. 11. 2013
Deli

V novem Avto magazinu: razkrivamo Opel Activo in novi Nissan Qashqai, raziskali pa smo, kako odkriti, ali so vas ogoljufali pri nakupu rabljenega avtomobila in kaj storiti, če odkrijete, da ima več prevoženih kilometrov, kot so vam povedali.

V tokratnem Avto magazinu smo se lotili pereče teme in nočne more kupcev rabljenih avtomobilov - goljufije pri številu prevoženih kilometrov. Razkrivamo, kako odkriti goljufijo, kje lahko brez težav preverite realno stanje prevoženih kilometrov, na kaj paziti, kakšne so vaše pravice in kje je manipuliranje kaznivo in kje ne.

General Motors je osnovne stvari pri Oplu postavil na novo, tu je tudi novo vodstvo s Karlom Thomasom Neumannom na čelu. S tem je Opel vsaj za enkrat prebrodil svoje osnovne težave, z nekaj novimi modeli pa spet postal zanimivejši za kupce. Predvsem Mokka je poskrbela, da je Opel spet visoko na seznamu mlajših in v sodoben način življenja usmerjenih kupcev. Saj je že obrabljeno, a vsi napovedujejo, da imajo prihodnost zgolj križanci. Opel tako razvija takšno zamisel, imenovala naj bi se Opel Activa im zamenjala bolj klasično Zafiro. Več o njej pa v novem Avto magazinu.

Druga pomembna novost je novi Nissan Qashqai. Po sedmih letih od začetka njegove izdelave bo Nissan v kratkem trenutnega zamenjal z novim rodom. Do zdaj so izdelali kar več kot dva milijona primerkov, Qashqai pa je kmalu po začetku prodaje dobil številne posnemovalce. Velja za začetnika razreda križancev med bolj terenskimi in običajnimi osebnimi avtomobili, zdaj pa si Nissan obeta, da bo z drugim rodom vsaj tako uspešen, kot je bil s prvim.

Pri Alfi Romeo so prenovili Giulietto in Mito, pri čemer je prenova bolj zaznamovala motorje in notranjost. Pohvalno!

Razred prestižnih terencev je zagotovo tudi razred lojalnih kupcev. Ni jih malo, ki prisegajo na Land Rover oziroma luksuzni Range Rover. A tudi njegova športna različica ni od muh. Vozili smo Range Rover Sport.

V tokratni reviji ponovno objavljamo kar lepo število avtomobilskih testov. Vrača se Suzuki, model Suzuki SX4 S-Cross je zagotovo spoštovanja vreden predstavnik v razredu majhnih terencev oziroma 'crossoverjev'. Tudi Kia je prenavljala, tokrat smo preskusili Cee'd Sportwagon 1,6 CRDi. Škoda je letos Superba samo kozmetično prenovila, a vseeno Škodina admiralska ladja navduši. Jasno, predvsem s prostorom, a ima Škoda Superb tudi še nekaj drugih adutov. S slednjimi se zagotovo postavlja Jaguar XF Sportbrake, pa naš podaljšanotestni Seat Leon, manj jih ima ne nova, ampak prenovljena Nissan Micra, leta pa se poznajo Fiatovemu Puntu. Drugače je z Dacio Dokker in Renaultovim Kangoojem, sploh če sta različici namenjeni predvsem obrtnikom. Primerjali smo ju.

Tokrat je strani, namenjene motociklistom zavzel milanski salon EICMA 2013. No, zagotovo se ne bo pritoževal prav nihče, saj je bilo novosti kar precej, lepih deklet pa še več.

V oktanih pa si seveda lahko preberete še obilo drugih novic iz sveta moto-športa, izdatno pa smo se seveda poklonili tudi novemu (staremu) prvaku v formuli 1, Sebastianu Vettlu.

In ne pozabite: leto je naokoli in spet lahko glasujete za Slovenski avto leta, tokrat z letnico 2014. Na seznamu kandidatov za slovenski avto leta 2014 so vsi tisti, ki so prišli na slovenski trg letos in jih bodo do 15. decembra 2013 prodali in registrirali vsaj 50 primerkov. Vseh 23 kandidatov je objavljenih v novem Avto magazinu (tam je tudi glasovnica), seveda pa lahko glasujete kar takoj, na spletu.

Novi Avto magazin 24/2013 je že v prodaji!

Naslednja številka, 25/2013, izide 28. novembra 2013. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.