Izšel je novi Avto magazin! Testi: BMW X5, Fiat 500X, Hyundai i20, Mercedes-Benz razred B

9. 5. 2019
Deli

V novem Avto magazinu med drugim predstavljamo: Audija e-trona GT Concept, Škodo Scalo, Forda Rangerja Raptorja, Toyoto Camry. Ogledali smo si avtomobilski salon v Šanghaju, s slovenskimi gospodarstveniki in politiki smo spregovorili o e-mobilnosti na domačih tleh in v Evropski uniji, motoristi pa so med drugim testirali najbolje prodajan dvokolesnik vseh časov, Hondo CUB.

Audijeva definicija njihovega slogana Prednost je v tehniki bo v prihodnosti tudi električna. Do leta 2015 naj bi na ceste iz njihove tovarne zapeljalo kar 12 novih avtomobilov, podobnih e-tronu GT, ki smo ga lahko prvič preizkusili v centru svetovne filmske industrije le dan po njegovem razkritju.

Pomemben delež spreminjajoče se mobilnosti je uvajanje električnih avtomobilov. Slovenski trg jih ima za zdaj ravno za malo boljši vzorec. A prihaja čas, ko bi jih moralo biti več.

Pri Fordu menijo, da poltovornjaki niso zgolj delovne mule. Zato so Raptorja porinili v roke oddelka Ford Performance, ki se podpiše pod vse športne avtomobile v hiši. Vozili smo.

BMW-ji so od nekdaj (včasih upravičeno, včasih ne) sloveli kot avtomobili z odlično vozno dinamiko. No, včasih je bilo za to treba ’plačati’ pri udobju, predvsem pri SUV-ih.

Čeprav je B v novi podobi drugačen, celo bolj športen, je njegova glavna naloga še vedno zadovoljiti potnike tako na sprednjih kot tudi na zadnjih sedežih.

Z več kot 100.000.000 prodanimi kosi je Honda Super Cub uradno najbolj prodajano motorno vozilo na našem planetu. Kljub temu pa je k nam prišel šele letos, v marsičem drugačen kot večina tistih, ki sestavlja to izredno prodajno številko.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja