Izšel je novi Avto magazin! Testi: Toyota Corolla TS hibrid, Ford Focus Active, Seat Tarraco, Audi A4

11. 7. 2019
Deli

V novem Avto magazinu predstavljamo premierni vožnji nove generacije Audija A4 in pete generacije Renault Clia. Razkrivamo tudi, kako bo videti novi Audi A3, ki bo prvič na voljo v izvedbi Alltrack. Nekoliko  bolj podrobno predstavljamo projekt polnjenja električnih avtomobilov Ionity, ki je od nedavnega na voljo tudi slovenskim lastnikom električnih avtomobilov. Pripravili smo še reportažo z motociklistične dirke na otoku Man. Motociklisti so se sicer med drugim zapeljali še s težko pričakovanim KTM 790 Adventure.

Audi je že dodobra prenovil večino svojih modelov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo na vrsto prišel tudi A4. Da je podedoval vse dobro, kar imajo že bratje, pa je logično, mar ne?

Počasi, počasi, nismo mu še dali ocene. Renault Clio v svoji peti izdaji prihaja bolj uglajen, dovršen in izdatno opremljen. Pa še pelje se dobro.

Že čez slaba dva meseca bo Audi na frankfurtski avtomobilski razstavi predstavil naslednji rod svojega pomembnega A 3, kmalu za tem pa bo kupce presenetila še njegova različica, ki bo ciljala na tiste z ambicijami, da s svojim avtom lahko premagajo tudi kakšen večji robnik ali blaten kolovoz (ali pa jim je enostavno bolj všeč s 'terenskimi' dodatki ozaljšan avtomobil).

Sistem Ionity je naposled (in relativno kmalu po začetku postavljanja prvih polnilnic) prišel tudi na slovenska tla. Kako torej deluje v teoriji in praksi?

Isle of Man TT je posebna dirka. To je dirka po robu, dirka za prave dirkače, kjer jih med življenjem in smrtjo ločijo milimetri. A prav v tem je njen čar. Gre za še zadnjo dirko, kjer o zmagovalcu odločata dva dejavnika: dirkač in motor ... in vsaj kanček sreče.

Veliko medijsko slavo je ob svetovni premieri novega KTM Adventure 790 požel model z oznako R, ki s svojim agresivnim videzom reli dirkalnika uresničuje mokre sanje ljubiteljev terenskih avantur. Ta, bolj civilni Adventure 790 brez čarobne črke R, pa je kar nekako ostal v senci. A po krivici!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"