Jaguar virtualno predstavil električnega križanca

15. 11. 2016
Deli

Jaguar je pripravil virtualno predstavitev svojega električnega avtomobila, študije električnega križanca I-Pace Concept. Jaguarjevi predstavniki so hkrati tudi potrdili, da bodo serijski električni avtomobil predstavili konec prihodnjega leta, na ceste pa bo predvidoma zapeljal leta 2018.

Na 360-stopinjski virtualni predstavitvi študije, ki je hkrati potekala v Los Angelesu in Londonu in na kateri se med drugimi zbrali tudi zvezdniki Michelle Rodriguez, Miranda Kerr, David Gandy in James Corden, so povedali, da Jaguar I-Pace Concept lahko v dobrih štirih sekundah doseže hitrost 100 kilometrov na uro, kar mu omogočata motorja na obeh premah, ki razvijata skupno moč 400 'konj' in navor 700 njutonmetrov. Motorja se napajata iz baterije s kapaciteto 90 kWh in možnostjo hitrega polnjenja v dveh urah, ki zadostuje za več kot 500 kilometrov vožnje v skladu s ciklusom NEDC oziroma 220 milj (354 km) v skladu z ameriškim ciklusom EPA.

Kot je povedal Jaguarjev glavni oblikovalec Ian Callum, Jaguar I-Pace Concept pomeni novo generacijo v oblikovanju električnih vozil s "futurističnimi oblikovnimi linijami zunanjosti in dramatično lepo notranjostjo". Direktor za tehnični razvoj pri Jaguarju Land Roveru Dr. Wolfgang Ziebart je ob tem dodal, da so avtomobil razvili povsem na novo in ga zasnovali na novi arhitekturi za električne avtomobile.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"