Jaguar XJ se poslavlja iz ponudbe

31. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Po kratkem premoru naj bi se naposled vrnil v električni podobi, omenja pa se že leto 2020.

Jaguar XJ je model z najdaljšim stažem v trenutni Jaguarjevi ponudbi, saj ima že 51 let. Hkrati velja za najmanj dobičkonosnega (lani je tako izmed vseh modelov v ponudbi našel najmanj kupcev) in najstarejšega, ko govorimo o trenutni generaciji. Ta je namreč v bolj ali manj nespremenjeni podobi na trgu že polno desetletje. Neugodna pričakovanja za njegovo prihodnost, ki kratkoročno nikakor ni rožnata.

O tem, ali bo XJ še naprej ostal v ponudbi ali ne, se ugiba že kar nekaj časa, zdaj pa je jasno, da bo avtomobil, ki je od leta 2015 prepričal le 120.000 voznikov, že v prihodnjih mesecih šel v pokoj. To so informacije, ki jih imajo na voljo pri britanskem avtomobilskem portalu Autocar, kjer pa dodajajo, da naj bi že kmalu sledila njegova zamenjava. Ta naj bi bila še večja, poleg tega naj bi jo poganjala elektrika.

Jaguar naj bi tako pripravljal povsem nov avtomobil, ki bo od predhodnika še nekoliko večji, s čimer naj bi se znova postavil po robu uveljavljeni nemški trojici oziroma njihovim največjim limuzinam. Hkrati naj bi kot prvi med konkurenco ponudil popolnoma elektrificiran pogonski sklop, na prodaj pa naj bi bil že prihodnje leto. Če bo do elektrifikacije dejansko tudi prišlo, bodo morali pri Jaguarju pospešiti razvoj, saj naj bi se z idejo o električnem pogonu v tem razredu poigravali tudi pri Audiju in Mercedesu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"