Japonci srbski vladi podarili kar 33 avtomobilov

31. 3. 2015
Deli

Japonska vlada je donirala ekološka vozila s hibridnim pogonom.

Veleposlanik Japonske, HE Masafumi Kuroki, je včeraj v stavbi vlade Srbije uradno predal ključe 22. Lexusov GS300h in 11. Toyot Prius, ki jih je Japonska vlada donirala Vladi Republike Srbije. S to donacijo želijo Japonci spodbuditi zanimanje za varstvo okolja in uporabo okolju prijaznih ter ekoloških vozil.

Lexus GS300h je  polni hibrid, ki v kombiniranem ciklu vožnje izpusti 109 g / km CO2 ter ima  povprečno porabo goriva 4,7 l / 100 km.
Toyota Prius je pionir hibridne tehnologije, z izpusti 89 g / km,  v povprečju porabi le 3,8 litra bencina na 100 km.

»Ko sem prevzel razvojni program za vozilo Prius, sem bil odločen zagotoviti prepričljivo rešitev za težave z obremenitvijo okolja in porabo goriva pri avtomobilih, da bi se razvoj avtomobilov nadaljeval tudi v 21. stoletju.«
– Takeshi Uchiyamada, izvršni podpredsednik, Toyota Motor Corporation

Z lansiranjem prve generacije vozila Prius leta 1997 je Toyota sprožila revolucijo v avtomobilski elektrifikaciji. V tistem času je premierna predstavitev hibridnih avtomobilov povzročila precej dvomov, a so bili inženirji in vodilni strokovnjaki prepričani, da bo njihova vizija potrjena. Zdaj Toyota praznuje uspeh svoje inovativne tehnologije, s prodajo, ki presega 7.3 milijona hibridnih vozil ter osvojitvijo naslovov prvakov med vozniki in proizvajalci na Svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu FIA v sezoni 2014.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja