Jeep Grand Cherokee Trackhawk je najmočnejši in najhitrejši SUV

13. 4. 2017
Deli

Jeep je predstavil novo najmočnejšo različico Grand Cherokeeja, ki razpolaga z močjo kar 707 'konjev', s čimer je Grand Cherokee postal najmočnejši serijski športni terenec doslej.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk, kot se imenuje, ima nadgrajeni 6,2-litrski turbobencinski motor V8, ki poleg moči 707 'konjev' razpolaga tudi z 875 njutonmetri navora. Dovolj, da v 3,5 sekunde z mesta pospeši do 100 kilometrov na uro, četrt milje oziroma 402 metra pa premaga v 11,6 sekunde. Še podatek o največji hitrosti: 180 milj ali nam bolj domačih 290 kilometrov na uro. Pri Jeepu obljubljajo, da je za ustavljanje s hitrosti 100 kilometrov na uro potrebnih manj kot 35 metrov, k čemur pripomorejo Brembove zavore, ki imajo spredaj kolute s 400 milimetri zadaj pa s 350 milimetri premera.

Veliki moči in navoru so prilagodili tudi ostalo tehniko, od osemstopenjskega samodejnega menjalnika, optimizirane elektronike, okrepljene kardanske gredi in drugih prenosov , ki omogočajo tudi hitro vožnjo po terenu, do 20-palčnih kolesnih platišč, ki so izdelana iz titana.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel