Kameleon gre na potep

28. 4. 2014
Deli

Renault Twingo Cameleon se bo udeležil evropskega tuning srečanja ob nemškem jezeru Bodensee.

Organizatorji European Tuning Showdown spektakla, ki bo potekal od prvega do četrtega maja ob nemškem jezeru Bodensee, so postavili zelo stroga merila in sprejeli zgolj 60 izjemnih vozil, ki se bodo potegovala za naslov najboljšega evropskega predelanega vozila, sprejeli tudi ekipo Cameleon. Ta bo z izjemno predelavo novomeškega Twinga zagotovo požela ogromno zanimanja.

'V ekipi Cameleon smo počaščeni, da se bomo med zgolj 60 vozili prav mi potegovali za naslov najboljšega evropskega predelanega vozila v tem letu. Dvoranski spektakel Tuning World Bodensee je največji v Evropi, zato nam je prav ta show predstavljal glavni cilj že na samem začetku predelave našega Twinga. V letih, ko je počasi dozoreval za svoj finalni nastop, smo z njim že dosegli zmage leta 2010 v Rotterdamu, leto kasneje v Avstriji in Nemčiji na največjem Renaultovem zboru, lani pa smo si priborili še naziva naj Francosko vozilo leta 2013 v angleškem Castle Combu in naj custom car na Zagrebškem tuning showu. Twingo Cameleon je samostojni projekt, ki je nezgrešljivo drugače od konkurence. Po tem, ko nam je Revoz prijazno pomagal z vozilom, smo ustvarili projekt, ki prikazuje našo vizijo, domišljijo in dizajn. Tu ničesar nismo kopirali! V avtomobilu je vgrajena zgodba, ki ji skoraj da ni konca, spisek predelav pa obsega več gosto popisanih strani A4 formata. Streha in stekla, z izjemo stranskih ogledal, so edini deli vozila, ki so ostali nespremenjeni. Še več je sprememb znotraj, z unikatno armaturno ploščo, predelanimi vrati ter dvodelnim pokrovom motorja. Zdaj je čas, da svoj trud prikažemo tudi svetu!«'ponosno opisujeta projet Twingo Cameleon njegova starša Jernej Hudoklin in Blaž Križaj.

European tuning Showdown zagotavlja pravo pašo za oči že s samim konceptom tekmovanja, ki spominja na ekshibicijske borbe v boksarskem ringu. Po dva predelana avtomobila namreč pripeljeta v areno, obkroženo z gledalci, in se tam spopadeta za naklonjenost šestih sodnikov. Vozilo, ki dobi več točk, napreduje v naslednji krog, in tako se nadaljuje izpadanje do zmagovalca. V družbah Renault Nissan Slovenija in Revoz seveda držimo pesti za ekipo Cameleon in ji želimo uspešno pot čim višje v tej predelovalski areni!

Več o ekipi si lahko preberete na njihovi Facebook strani.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"