Novice Promocijsko sporočilo

Kdaj je avto prepoceni, da bi bil dober?

7. 4. 2016
Deli
Kdaj je avto prepoceni, da bi bil dober?

Vsekakor ne takrat, kadar nosi oznako Easy! Za imenom Škoda Easy se namreč skriva pameten nakup. Tudi nekdanji prvak v reliju je kljub začetni skepsi prišel do enakega sklepa.

Povedano drugače: tako zmogljivo vozilo s štirikolesnim pogonom, kot je denimo Yeti Easy 2.0 TDI 4x4, boste težko kje dobili za tako ugoden denar. Pa tak Yeti sploh ni edini z Easy ceno!

ŠkodaEasy paket: radio Swing, električno pomična ogledala in stekla, sistem sedežev Varioflex, potovalni računalnik ... Kaj pravite?

Zakaj gre?

»Z ugodno ceno za vstopni model (in istoimenski opremski paket), ki jo potem še znižajo za vrednost t. i. Škoda bona, so nekaterim Škodam cene porezali tako rekoč do skrajnosti. Pa vendar gre tudi tu za sistematično nadaljevanje uveljavljene Škodine filozofije: kar največ avta za vaš denar. Yeti je Škodina uspešnica in dokaz, da češka znamka premeteno sledi trendu kompaktnih športnih terencev, med katerimi je Yeti hitro postal eden uspešnejših. Poleg tega je še vedno eden redkih, ki v tem kompaktnem razredu ponuja tudi stalni štirikolesni pogon. In presenečeni bi bili, kaj zmore z njim!« so zapisali v članku na portalu Simply Clever.

Dirkač Tomaž Kaučič se strinja: »Yeti je funkcionalna celota všečnega avtomobila z izrazitim pridihom terenskosti in – avanturizma. Kot nalašč za aktivnega očeta z razposajenim sinom.« A Yeti ni navdušil le Kaučičevega sina Kimija, ampak tudi njegovega prijatelja, ki ni mogel verjeti svojim ušesom, ko je izvedel ceno, ki ne presega 19 tisočakov. »Saj tudi sam nisem, ko sem ugotovil, koliko avtomobila ponujajo pri Škodi za ta denar!« dodaja Kaučič.

YetiČe bo Yeti pri vas v vlogi družinskega spremljevalca, vas bo zadovoljil tudi 1,2-litrski TSI, in to za dobrih 13 tisočakov,« ocenjujeta avtomobilistična poznavalca.

Kako se izkaže Yeti z oznako Easy?

»Odlično, glede na ceno pa vsekakor izjemno! Yeti Easy 2.0 TDI 4x4, ki sem ga ravno zaradi njegovega »easy« imena testiral bolj »na hard« in mu nisem prizanašal z izzivi, me je na naših uničenih cestah z vsakim kilometrom znova spomnil na tisti prijetni občutek solidnosti izdelave, kompaktnosti, čvrstosti. Štirikolesni pogon je testnemu Yetiju sicer dodal nekaj deset kilogramov (in kak deciliter porabe), toda kdor je že kdaj obstal v snegu, rinil do svojega vikenda po blatnem makadamu ali speljeval v klanec s prikolico, ta že ve, kakšne prednosti ponuja pogon na vsa štiri kolesa. S tem pogonom se seveda najbolje ujame odločen, sodoben dizelski dvolitrski štirivaljnik, kakršnega je imel tudi testni Yeti. In to v razredu, v katerem imajo domovinsko pravico v glavnem prostorninsko skromnejši, 1,6-litrski dizli!« je odločen Kaučič.

YetiYeti je funkcionalna celota všečnega avta s pridihom avanturizma. Kot nalašč za aktivnega očeta z razposajenim sinom,« ocenjuje dirkač Tomaž Kaučič.

Ne bi raje kaj bolj »navitega«?

»Seveda si lahko omislite močnejšega! Ampak – za kakšno ceno? Kljub začetni skepsi velja potrditi, da se zdi motorizacija, s katero se je ponašal testni »lahkotnež«, naravnost posrečena kombinacija navora, uporabnosti, zmogljivosti in – kar ni zanemarljivo – porabe (ter cene, seveda),« so še zapisali na portalu Simply Clever in opozorili: »Očitno je, da pri Škodi oznaka vstopni model ne pomeni oguljene notranjosti, vrtljivih ročk za bočna stekla ali ventilatorja namesto klimatske naprave. Easy je tu oznaka za smiselnost, logičnost opremskega paketa. Za dobro počutje za volanom je nujna prijetno oblikovana in temeljito izdelana notranjost. Tu ne boste občutili, da kar koli manjka. Proizvajalec zaradi cene ni sklepal kompromisov.«

Preberite celoten test Yetija Easy 2.0 TDI 4x4 obeh avtorjev!

In sklep?

»Za dobrih 18 tisočakov boste res težko kje dobili več resnega terenca. Če pa tovrstnega pogona ne potrebujete in bo Yeti pri vas le v vlogi vsakodnevnega družinskega spremljevalca, vas bo verjetno več kot zadovoljil tudi 1,2-litrski TSI, in to za dobrih 13 tisočakov.«

Oglejte si Easy modele Škoda in njihove Easy cene!