Kdo bo postal najboljši voznik ali voznica v Sloveniji?

6. 3. 2017
Deli
Kdo bo postal najboljši voznik ali voznica v Sloveniji? (foto: AMZS)
AMZS

Avto-moto zveza Slovenije je pripravila tekmovanje oziroma preventvno-izobraževalni projekt, s katerim bodo izbrali najboljšega mladega voznika ali voznico. 'Najboljši za volanom' bo moral poleg znanja cestno-prometnih predpisov in poznavanja avtomobilizma in avtomobilske tehnike dokazati tudi znanje vožnje, ukrepanja po prometni nesreči in poznavanje prve pomoči.

Tekmovanje, ki ga je AMZS pripravila v sodelovanju s FIA, policijo, Rdečim križem Slovenije, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo in drugimi partnerji, bo potekalo do junija.

V prvi fazi, ki poteka do 31. marca, AMZS mlade do 24. leta starosti vabijo, da na spletni strani www.najboljsizavolanom.si opravijo preskus znanja cestno-prometnih predpisov, prve pomoči, avtomobilizma in avtomobila. Najboljših 100 bodo potem povabili v center varne vožnje na Vranskem, kjer se bodo v kvalifikacijah aprila in maja pomerili v spretnostnih in vozniških nalogah. Izbrali bodo finaliste, ki se bodo junija pomerili v finalnem tekmovanju in postali 'mladi ambasadorji varne vožnje'.

Priznanja ne bodo ostala zgolj pri imenitnem naslovu, ampak bodo finalisti tudi nagrajeni. Zmagovalec tekmovanja se bo eno leto brezplačno vozil s Volkswagnom Up!-om Beats, med nagradami pa bo tudi Garminova akcijska kamera in pametna zapestnica, Petrolova klub kartica, celoletno zavarovanje za tujino Vzajemne, nagradni bon AMZS in še marsikaj.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel