Kia Ceed zdaj še kot križanec

19. 3. 2019 | Jure Šujica
Deli
Kia Ceed zdaj še kot križanec (foto: Kia)
Kia

Kupejevsko naravnan križanec ali CUV bo premierno predstavljen še pred koncem leta.

Kia Ceed je s prihodom na trg pred več kot desetletjem napovedala kar nekakšno revolucijo v razvoju Kie, ki je do tistega časa veljala za nekoliko manj vredno znamko. Danes omenjena znamka na trgu uživa precej boljši ugled, beleži pa tudi dobre prodajne številke, tako po zaslugi Ceeda kakor križancev: Stonica, Sorenta, Nira, Soula in Sportagea. Po križancih je trenutno največ povpraševanja in posledično se zato razvijajo novi podsegmenti, tudi tako imenovanih kupejevskih križancev, kjer bo že zelo kmalu svoje kupce lovil tudi Ceed.

Pri korejskem proizvajalcu so namreč napovedali, da že razvijajo novo karoserijsko izvedbo modela Ceed, ki bo zasnovana kot križanec. Ob tem pri Kii dodajajo, da sledijo izvirni, 15 let stari ideji prve generacije modela Ceed, ki naj bi že takrat predvidevala raznovrstne karoserijske izvedbe. To sicer na neki način dokazuje tudi zadnja generacija, ki je že na voljo v treh različnih oblikah: kot kombilimuzina, karavan in tako imenovani shooting brake.

O obliki novinca, ki bo na trg prišel še letos, je spregovoril tudi podpredsednik Kijinega evropskega oblikovalskega centra, Gregory Guillaume. »Prihaja nova oblika, nov tip avtomobila, za katerega menimo, da si zasluži mesto v družini Ceed. Njegova vloga bo dvig družine Ceed na višjo raven, jo okrepiti in narediti še privlačnejšo za evropske kupce. Oblika bo povsem samosvoja, nekaj, česar do zdaj še niste videli. To bo naslednje Kijino presenečenje.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja