Kia in Australian Open

4. 2. 2008
Deli
Kia in Australian Open (foto: Kia)
Kia

Korporacija Kia Motors je podaljšala svojo večmilijonsko sponzorstvo pravkar končanega odprtega prvenstva Avstralije (Australian Open) v tenisu, tako da bo Kia ostala glavni sponzor turnirja vse do leta 2013.

Pogodba med drugim vključuje še neposredni prenos turnirja na velikih zaslonih na različnih lokacijah na Kitajskem in v Avstraliji. Trije veliki zasloni bodo obiskovalcem enega glavnih šanghajskih trgov, Melbourne Parka ter v neposredni bližini svetovno znane sidnejske operne hiše omogočali ogled teniških dvobojev v živo.

Australian Open je bil prvi vrhunski športni dogodek, katerega sponzor je bila Kia Motors. Od leta 2002 je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec poglobil svoje vezi z vrhunskim tenisom še skozi Davisov pokal ter sodelovanje z znamimi obrazi svetovnega tenisa – v preteklosti z Američanom Andrejem Agassijem, sedaj pa že nekaj let s številko 2. svetovne lestvice – mladim Špancem Rafaelom Nadalom. Poleg tega je Kia uradni sponzor FIFA in UEFA, poklicne košarkarske NBA lige ter košarkarske NLB/ Jadranske lige.

Foto: Kia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja