Kia novi partner Organizacije združenih narodov

27. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Gre že za drugo tovrstno sodelovanje med avtomobilskim proizvajalcem in organizacijo do zdaj.

Organizacija združenih narodov (OZN) je brez dvoma ena izmed najpomembnejših (vladnih) organizacij na svetu, ki ima trenutno 193 držav članic. Pod njenim okriljem na primer delujejo tudi Varnostni svet Združenih narodov, organizacija za zaščito kulturne dediščine UNESCO, UNICEF in tako naprej, kar le še veča njen vpliv in pomen v svetu.

Sodelovanje s tovrstno organizacijo je na drugi strani precej velika čast za vsako podjetje, kar nedvomno lahko potrdijo tudi pri Kii. Korejsko podjetje je bilo pred kratkim namreč izbrano za novega dobavitelja osebnih avtomobilov za omenjeno organizacijo. Vodstvo podjetja je v uradni izjavi zapisalo, da si izbiro štejejo v čast, obenem pa dodajajo, da je to še ena izmed potrditev kakovosti njihovih vozil.

Kia bo tako v prihodnjih letih dobavljala vozila tako za OZN kot tudi organizacije, ki delujejo pod njenim okriljem. Flota bo zajemala tri tipe vozil, modele Rio, Sorento in Forte, ki ga sicer prodajajo le v Aziji, Južni Ameriki in Avstraliji. Ni pa to prvo sodelovanje korejske znamke z OZN. Med letoma 2010 in 2015 je Kia namreč Organizaciji že dobavila 420 minibusov znamk Kia in Hyundai.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja