Kia predstavlja prve obrise novega Proceeda

29. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli

Trivratna kombilimuzina se poslavlja, namesto nje pa prihaja športno oblikovan karavan.

Kia ProCee’d je bila v prvi generacij eden glasnikov nove dobe korejskega podjetja in je močno pripomogla k dvigu ugleda korejske avtomobilske znamke. Atraktivno oblikovana, hkrati pa še vedno cenovno dostopna kombilimuzina s tremi vrati je tudi pri nas naletela na izredno dober odziv, kar se je ne nazadnje poznalo tudi pri dobri prodajni statistiki. Situacija pa se je nato močno obrnila že s prihodom druge generacije avtomobila, pri kateri je trovratna različica avtomobila naletela na mlačen odziv kupcev.

Da tovrstne karoserijske izvedbe nimajo več prihodnosti, je tako kot številni avtomobilski proizvajalci ugotovila tudi Kia. A Kia ProCeed se ne poslavlja, ampak bo, kot so Korejci že pred časom, pred lanskoletnim avtomobilskem salonu v Frankfurtu napovedali, prevzela podobo športnega karavana ali, kot jim Angleži radi rečejo, shooting brake.

Čeprav je Kia danes predstavila prvo uradno skico avtomobila, na kateri lahko vidimo položno spuščajoče se zadnje okno, značilno za tovrstne avtomobile in pa med seboj povezane zadnje luči, pa bo na kaj več treba še nekoliko počakati. Kia je namreč uradno razkritje napovedala za 13. september, prvič pa bo avtomobil na ogled javnosti le dobra dva tedna pozneje, 2. oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja