Goodyear Dunlop Sava in nove gume za križance

29. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Kranjsko podjetje se je letošnjo pomlad osredotočilo predvsem na kupce vedno bolj priljubljenih SUV-ov.

Pomlad se je (končno) začela, in če smo še pred 14 dnevi opozarjali, da je z menjavo zimskih pnevmatik za letne smiselno še nekoliko počakati, zdaj menimo, da je strah pred snegom odveč in da ga do naslednje zime z izjemo v visokogorju ne bomo več videli. Če se torej odločate za nakup novih pnevmatik, vam priporočamo, da si preberete test pnevmatik za letošnjo sezono, ki smo ga objavili na začetku tega meseca.

Z letošnjim letom pa je v svojo ponudbo kar nekaj novosti, ki bi najbolj utegnile pritegniti predvsem voznike športnih terencev, uvedlo tudi kranjsko podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires. Prva v vrsti novosti je Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, pri kateri kranjsko podjetje stavi na tehnologijo Active braking. Ta naj bi namreč ob sunkovitem zaviranju povečala površino pnevmatike, ki je v stiku s cestiščem, in tako omogočila še hitrejšo zaustavitev vozila; v praksi naj bi po raziskavah razlika znašala do 1,2 metra. Poleg tega je bila v razvoju omenjene pnevmatike uporabljena tudi tehnologija Grip Booster, zaradi katere je vozilo bolj vodljivo med vožnjo skozi ovinke.

Novosti tudi pri Dunlopu

Druga novost iz Kranja prihaja iz blagovne znamke Dunlop in sliši na ime Sport Maxx RT2 SUV. Kot lahko razberemo že iz oznake, je tudi ta pnevmatika namenjena uporabi na športnih terencih. Dunlopovi inženirji naj bi pri novi pnevmatiki med drugim dosegli enakomeren pritisk na celotnem delu pnevmatike, ki je v danem trenutku v stiku s cesto, s čimer naj bi izboljšali vodljivost vozila predvsem pri visokih hitrostih.

V ponudbi medtem še vedno ostajata obe različici omenjenih pnevmatik za osebna vozila, poleg tega pa bo znamko Goodyear še naprej zastopal model EfficientGrip Performance. Fulda, še ena izmed znamk, ki spadajo pod okrilje koncerna Dunlop Goodyear Sava Tires, bo letos športno naravnanim voznikom namenila pnevmatiko SportControl 2, Sava pa bo kupce nagovarjala z modelom Intesa UHP 2.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"