Aston Martin napoveduje električno Lagondo za vse terene

7. 2. 2019
Deli
Aston Martin napoveduje električno Lagondo za vse terene

Aston Martin, ki svojo Lagondo obuja kot znamko električnih vozil, bo v Ženevo prišel s predserijsko različico električnega križanca, ki bo sposoben premagovati vse terene.

Lagonda All-Terrain Concept bo kot serijski avtomobil sledil električni študiji, ki jo bo Aston Martinova podznamka predstavila po študiji Lagonda Vision Concept, ki smo jo lahko v Ženevi videli lani.

Lagonda All-Terrain Concept bo sledila oblikovnim smernicam, ki jih je lani utemeljila študija in, kot pravijo pri znamki, bo slog in izkoristek prostora združevala z drznim oblikovnim jezikom, ki bo izražal edinstveno svobodo, ki jo zagotavljajo zelene tehnologije.

Aston Martin sicer napoveduje, da bo v Ženevi prisoten s svojimi tremi ključnimi serijskimi športnimi avtomobili Vantageem, DB 11 AMR in DBS Supreleggero.

Prisotnost znamke v Ženevi je pokomentiral njen vrhovni šef Andy Palmer: »Načini, na katere avtomobilske znamke predstavljajo svoje izdelke, so se v zadnjih letih popolnoma spremenili, vendar pa še vedno ostaja nekaj privlačnega v edinstveni atmosferi velikih avtomobilskih razstav. Zgodovinsko je bila Ženeva vedno dobra za nas. Lagonda All-Terrain Concept bo podala natančne iztočnice za prvi Lagondin model, ki bo šel v serijsko proizvodnjo.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja