Lamborghini praznuje nov mejnik

23. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Lamborghini beleži nove rekorde v proizvodnji, ki se je v le petih letih povečala za 100 odstotkov.

Avtomobilska znamka Lamborghini cveti kot še nikoli. V ponudbi imajo prvič v zgodovini naenkrat kar tri avtomobile, po skoraj treh desetletjih so se z Urusom vrnili v svet športnih terencev, ki, mimogrede, takrat sploh še ni obstajal, v teh dneh pa sta sicer kar dva njihova modela, Aventador in Huracan, praznovala okrogla jubileja.

Prvi je 'praznoval' model Aventador, saj je sedem let po predstavitvi (o njegovem nasledniku že krožijo številne špekulacije, najverjetneje ga bo poganjal hibrid, katerega osnova pa bo še vedno bencinski 12-valjnik) iz tovarne zapeljal primerek z zaporedno številko 8.000. Nedvomno visoka številka za avtomobil, ki v izvedbi S Roadster, kakršen je bil jubilejni primerek, stane približno 400 tisoč evrov. Avtomobil, obarvan v temno sivo barvo, bo svojo pot nadaljeval do novega lastnika na Japonsko.

Proizvodnja naj bi v prihodnjih letih še močno narasla

Huracan je na drugi strani precej manjši, mlajši, manj zmogljiv in posledično tudi občutno cenejši od zgoraj omenjenega 'velikega brata' Aventadorja. Posledično je zato med kupci tudi bolj priljubljen, ali bolje rečeno lažje dostopen in tako je po štirih letih od začetka proizvodnje iz tovarne zapeljal 11.000. Huracan. Tega zdaj čaka nekoliko krajša pot do novega lastnika, saj bo ostal v Italiji, na cestah pa bo navduševal v Nethus temno modri barvi.

Jubileja pa sta le dva v vrsti kazalnikov, da gre Lamborghiniju dobro kot še nikoli. V prvi polovici leta so namreč izdelali in kupcem dostavili kar 2.327 avtomobilov oziroma 11 odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2017. To je nov rekord znamke v proizvodnji, ob tem pa je zanimiv tudi podatek, da so z omenjeno količino vozil presegli celoletno proizvodnjo leta 2013.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja