Lancia je Chrysler

4. 3. 2011
Deli

Prenovljena Delta, nova Ypsilon, Thema, Grand Voyager in konceptna Flavia s trdo in pomično streho so novosti znamke Lancia za 81. ženevski avtomobilski salon.

Ne pomnimo, kdaj je ta italijanska znamka razgrnila toliko novih modelov naenkrat. Skrivnost tokratnega ognjemeta novosti je, da so novosti razen Ypsilona in prenovljene Delte plod preobrazbe novih Chryslerjevih modelov serije 200 in 300.

Nova najmanjša Lancia se oblikovno opira na predhodnico, a ima tokrat prvič pet vrat, od septembra pa jo bodo ponujali tudi pod Chryslerjevo značko. V njej je Lancia zapakirala vse dobro, kar je našla na Fiatovih policah: motorje TwinAir in Multijet ter tudi sistema Start&Stop in Blue&Me, ter vse skupaj začinila z italijanskim slogom, LED-lučmi, ksenonskimi žarometi, inovativnim sistemom za parkiranje Magic Parking in sistemom Smart Fuel.

Med motorji bosta tudi 1.3 Multijet 16v z 71 kW in 0,9 TwinAir s 63 kW. Nova Thema črpa moč iz 3,6-litrskega motorja moči 218 kW ameriškega porekla in domačega trilitrskega dizelskega šestvaljnika s 142 kW ter 167 kW. Nova Lancia Thema bo pri prodajalcih na voljo od oktobra. Chryslerjevega Grand Voyagerja poznamo kot reinkarnacijo številnih znamk, kot svež pa z Lancijinimi značkami prihaja tudi s 3,6-litrskim 211-kilovatnim bencinskim motorjem in označbo naslednika Phedre. Na Lancijinem razstavnem prostoru bosta še dva 'Chryslerja serije 200', uradno poimenovana kot koncept prihajajoče Lancie Flavie. Ta bo na voljo tudi kot kabriolet.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"