Land Rover Defender z zaporedno številko 2.000.000

22. 6. 2015
Deli

Land Rover je izdelal dva milijona primerkov ikonskega terenca Defenderja, kar je proslavil s posebnim unikatnim primerkom Defender 2.000.000, ki ga bo prodal na dobrodelni dražbi.

Maja so izdelali poseben na le en primerek omejeni Defender, pri katerem so lahko sodelovali tudi navdušenci nad tem klenim terencem. Med njimi je bil tudi znani pustolovec Bear Grylls, ki je ob tem povedal: "Land Rover Defender mi je bil na voljo večkrat kot pa se lahko spomnim. Pogosto je bil neopevan junak naših televizijskih oddaj, ki je trdo delal v najbolj trdih okoliščinah in naše ekipe popeljal po izjemno zahtevnih terenih. Jaz in mnogi drugi pustolovci ga spoštujejo zaradi trdožive vzdržljivosti, zato sem počaščen, da so me povabili k izdelavi tega posebnega avtomobila."

Defender 2.000.000 so opremili z vrsto posebnih dodatkov. V aluminijasti blatnik je vgraviran zemljevid zaliva Red Wharf Bay, kjer so v pesku narisali prve skice terenca, na zadku pa je značka z oznako "no 2,000,0000", ki se ponovi na armaturni plošči. Skica zaliva je všita tudi v sedeže, oznaka "no 2,000,000" pa v vzglavnike. Na spodnji del sedeža je pritrjena tudi ploščica z imeni vseh, ki so sodelovali pri izdelavi avtomobila, registrske tablice pa nosijo oznako "S90 HUE" kot spomin na registrsko številko "HUE 166", ki jo je imel predserijski Land Rover.

Land Rover 2.000.000 bo javnosti predstavljen med 25 in 28, junijem na festivalu hitrosti v Goodwoodu. 16. decembra ga bodo prodali na dražbi v londonski dražbeni hiši Bonhams in izkupiček namenili Rdečemu križu in Rdečemu polmesecu ter organizaciji Born Free Foundation.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol