Land Rover Defender narisan s stopinjami v snegu

10. 4. 2018
Deli

Land Rover letos praznuje 70 let od nastanka, hkrati pa 70. obletnico njegovega prvega in najbolj ikoničnega modela Land Roverja Defenderja, kar so zaznamovali na prav poseben način.

Znani snežni umetnik Simon Beck je na pobočju na nadmorski višini 2.700 metrov nad smučarskim središčem La Plange s snežnimi krpljami pri temperaturah globoko pod ničlo prehodil kar 20.894 korakov, da je v dolžini 250 metrov poustvaril prvo skico originalnega Land Roverja, kakor jo je v pesek zaliva Red Warf Bay narisal Maurice Wilks.

Wilks je hotel z njo svojo zamisel predstaviti bratu Spencerju, ki je bil takrat direktor Roverja, pri katerem je nastal prvi Land Rover. Spencer je bil nad njegovo zamislijo navdušen in kmalu je nastal eden od najbolj ikoničnih terenskih avtomobilov, ki so ga svetu predstavili 30. aprila 1948 na avtomobilskem salonu v Amsterdamu.

Skica v snegu je tudi napoved spletne prireditve World Land Rover Day, ki si jo bodo gledalci na Land Roverjevi strani na portalu YouTube lahko ogledali na 70. obletnico predstavitve prvega Land Roverja 30. aprila.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"