Land Rover je Defenderja sestavil v trgovini z oblačili

30. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli

Razstavljen avtomobil so v trgovino prenesli kar skozi izložbeno okno, vključno s šasijo in pogonskim sklopom.

Na začetku letošnjega leta so pri Land Roverju napovedali, da bodo do prihoda nove generacije modela Defender v svojo delavnico Jaguar Land Rover Classic sprejeli kar 150 primerkov vozil prvih štirih generacij terenskega vozila. Vozila bodo nato deležna temeljite prenove, biser celotne predelave pa bo vgradnja bencinskega osemvaljnika s 405 'konji' (298 kilovati) pod motorni pokrov. Eden izmed omenjenih 150 primerkov pa je bil deležen prav posebne usode.

Podaljšana različica vozila v izvedbi 'pick-up', torej le s sprednjim parom vrat in platneno streho, bo namreč po novem krasila na novo odprt oddelek za moško modo v priznani londonski modni hiši Selfridges. Samo za namig, ta trgovina stoji na eni izmed najprestižnejših londonskih ulic, Oxford street, celotna trgovska veriga pa bo prihodnje leto praznovala 110 let obstoja.

Le štirje delovni dnevi za sestavo

A to, da avtomobil stoji sredi trgovine, še ni nič nenavadnega, bolj je zanimivo to, da je avtomobil v prvem nadstropju, tja pa so ga prenesli kar v kosih, kjer ga je nato na tleh trgovine pet delavcev sestavljalo le štiri dni. Avtomobil – na cesto je med zadnjimi zapeljal leta 2016 – so namreč v preteklih petih mesecih popolnoma razstavili v omenjeni delavnici, ga obnovili v skladu z naročnikovimi edinstvenimi zahtevami in mu 2,2-litrski dizel nadomestili z zgoraj omenjenim bencinskim motorjem.

»Vse na tem avtomobilu, od po naročilu narejenih prešitih usnjenih sedežev do unikatne strehe Selfridges in motorja V8 Works, je bilo narejeno v edinstveni delavnici 'Classic Works' v Coventreyju. To je bil nedvomno najhitreje sestavljen unikaten Defender na svetu, vendar pa bo v trgovini razstavljen dovolj dolgo, da bodo kupci lahko uživali ob pogledu nanj,« je po končanem podvigu dejal Tim Hanning, direktor oddelka Jaguar Land Rover Classic.