Land Rover: Najava nove linije terencev

16. 4. 2014
Deli

Na avtomobilski razstavi v New Yorku Land Rover predstavlja novo študijo Discovery Vision.

Z njo predstavlja kar nekaj tehnoloških novostih pri terencih, pa tudi oblikovni pristop, s katerim bodo odslej pripravili nekaj različnih modelov.

Prvi novi serijski Discovery bo na trg prišel leta 2015. ena od njegovih značilnosti bo, tako kot pri prvi generaciji Discoveryja, stopničasta streha. Pomembna novost je tudi oblikovna zasnova  notranjosti.

Discovery Vision ima nekaj zanimivih tehnoloških novosti, ki jih bodo pri Land Roverju prihodnje leto začeli vgrajevati v svoje avtomobile. Predstavljajo daljinsko upravljanje pregibanja, zlaganja in postavljanja sedežev, kar bo omogočila prosto izbiro sedem-, šest-, pet- ali štirisedežne postavitve, pa tudi posebne torbe za prtljago, ki bodo sestavni del opreme avtomobila in bodo pritrjene kar na vratih. Nenavadna so tudi predeljena prtljažna vrata, zgornji del je s samodejnim dvižnim mehanizmom, spodnjega pa je mogoče preurediti v sedišča za druženje med postanki z avtomobilom. Predvidena je tudi možnost namestitve posebnega prtljažnika za kolesa ali smuči. Land Rover je za študijo Discovery Vision pripravil tudi obloge kabine, ki so odporne proti vodi ali celo oljnim madežem.

Novost je daljinski upravljalnik, s katerim lahko voznik - ne da bi sedel v avtomobilu - premika avtomobil na cesti ali po brezpotju, na primer pri priklapljanju prikolice. Študija ima posebej zmogljive laserske žaromete, ki jih je mogoče poljubno uravnati v želeno smer. Predstavljajo pa tudi 'prozorni' motorni pokrov,  kjer kamere pod in ob avtomobilu na motorni pokrov predvajajo navidezno sliko tistega, kar je pred in pod avtomobilom. Land Rover je za svoje prihajajoče avtomobile najavil tudi laserski merilnik globine vode, skozi katero se voznik odpravlja na vožnji po brezpotju.

Discovery Vision je Land Rover predstavil že dan pred odprtjem newyorškega salona skupaj s podjetjem Virgin Galactic na nočnem dogodku, ki so ga pripravili na ameriški vojni ladji Intrepid.