Land Rover še ni pozabil na Defenderja prejšnje generacije

1. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli

Lastnikom sedaj ponuja kopico dodatkov, uporabljenih v omejeni seriji predelav V8.

Pred dobrim letom in pol je Land Rover napovedal izdelavo ali bolje rešeno predelavo 150 vozil modela Defender, s katero so počastili 70. obletnico predstavitve modela in hkrati tudi rojstvo znamke. Omenjena vozila so opremili s številnimi modifikacijami in kar je najpomembneje, velikim bencinskim osemvaljnikom. A če je bilo število teh vozil precej omejeno, pa bodo sedaj lahko lastniki preostalih vozil kmalu lahko okusili vsaj delček tega, kar je Land Rover ponudil srečnim izbrancem za 169.000 evrov, kolikor je bilo potrebno odšteti za takšen avtomobil.

Le nekaj tednov pred težko pričakovanim prihodom povsem novega Defenderja je tako Land Roverjev oddelek za predelave starejših modelov, Land Rover Classics predstavil linijo dodatkov, ki se zgledujejo po omejeni seriji vozil Defender Works V8. Bodo pa te predelave na voljo izključno za zadnji dve izvedbi vozil torej avtomobile, izdelane med letoma 1994 in 2016.

Podkaroserijske predelave

»V letu 2018, ob 70. obletnici znamke, smo doživeli nepredstavljivo zanimanje za omejeno serijo vozil Defender V8 Works, predelave, ki je prinesla novo raven zmogljivosti in vodljivosti temu ikoničnemu avtomobilu. Širitev ponudbe dodelanih, preizkušenih in odobrenih predelav oddelka Land Rover Classic dokazuje našo predanost lastnikom obstoječih Defenderjev, v času ko pričakujemo letošnjo predstavitev nove generacije vozila,« je dejal Calum McKechnie, vodja oddelka Land Rover Classic.

Predelave, namenjene izbranim vozilom – pri čemer pa bodo nekatere omejene zgolj na vozila, izdelana po letu 2007  - se sicer nanašajo izključno na podvozje, motor in krmiljenje. Na voljo bodo tako nova, 18-palčna platišča Sawtooth (ki bodo s 432 funti ali 474 evri tudi najcenejša predelava), poleg tega pa bo možno nadgraditi še podvozje, dokupiti večje zavorne čeljusti in diske ter nadgraditi 2,2 litrski dizelski motor in mu moč z dodatnimi 40 'konji' povečati na skupno 162 'konjev' oziroma 119 kilovatov.