Lexus IS prenovljen v Pekingu

28. 4. 2016
Deli

Toyotina premiumska znamka Lexus je avtomobilski salon v Pekingu izkoristila za predstavitev prenovljenega Lexusa IS, ki ga je v tej generaciji predstavila letu 2013.

Kot pravijo, je prodaja njihove vstopne limuzine presegla njihova pričakovanja in močno prehitela IS prejšnje generacije, ki se na trgu tudi ni ravno slabo odrezal. Zato so se odločili, da ne bodo premočno posegli v njegove oblikovne linije, ampak so mu le nekoliko preoblikovali prednji del z novimi žarometi, večjimi vstopniki za zrak in drugačno masko. Drugačne so tudi zadnje luči, limuzini pa so namenili tudi dve novi barvi. V notranjosti izstopa predvsem nov 10,3-palčni zaslon, varnost pa so izboljšali s sistemom Lexus Safety System +.

Motorji ostajajo isti trije, kot do sedaj, najbolj pa izstopa pred kratkim dodani Lexus IS 200t s 180-konjskim 2-litrskim biturbo štirivaljnikom, ki lahko s pomočjo sistema prilagodljivega odpiranja ventilov Variable Valve Timing-intelligent Wide (VVT-iW) po potrebi prehaja med Ottovim in Atkinsonovim ciklusom delovanja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja