Limuzinski Mercedes razreda A prihaja tudi v Evropo

26. 7. 2018
Deli

Aprila smo predstavili Mercedesovo limuzino razreda A L Sport Sedan, za katero je bilo rečeno, da bo namenjena zgolj kitajskemu trgu. Za limuzino z dodatkom L to res velja, a Daimler je pravkar predstavil tudi krajšo različico brez črke L v imenu, ki bo na voljo v Evropi, na ceste pa bo zapeljala konec leta.

Z dolžino 4,549, širino 1,796 in višino 1,446 metra ter medosno razdaljo 2,729 metra bo kompaktna limuzina v notranjosti, ki je bolj ali manj enaka tisti v kombilimuzinskem Mercedesu razreda A, ponujala dovolj prostora za štiri do pet odraslih potnikov, ki bodo lahko s seboj vzeli tudi do 420 litrov prtljage. Ta bo seveda v prtljažniku, ki bo limuzinsko ločen od potniške kabine, vanj pa se bo prtljaga nalagalo prek odprtine, za katero pri Daimlerju pravijo, da s širino 950 milimetrov in diagonalo 462 milimetrov med zapahom in spodnjim robom šipe omogoča lahko nalaganje tudi večjih predmetov.

Limuzina se pohvali z odlično aerodinamiko. Količnik zračnega upora 0,22 je celo manjši od tistega pri kombilimuzini, ki znaša 0,25 in je po zaslugi majhne čelne površine limuzine trenutno celo najmanjši v razredu kompaktnih limuzin. Seveda pa zanj ni zaslužna le majhna čelna površina avtomobila, ampak tudi vrsta drugih elementov, ki so jih inženirji izpili z računalniškimi simulacijami in preskusi v vetrovniku v Sindelfingnu.

Limuzinski Mercedes razreda A bo sprva na voljo z dvema motorjem, ki bosta oba delovala v kombinaciji z dvosklopčnim menjalnikom 7G-DCT. Bencinski A200 bo razvijal moč 163 'konjev', dizelski A 180 d pa moč 116 'konjev'.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"