Maseratijeva admiralska ladja je prenovljena

14. 6. 2016
Deli

Maserati je predstavil osveženi Quattroporte, ki mu je namenil oblikovne spremembe zunanjosti, še bolj prefinjeno notranjost in dodatne visokotehnološke pripomočke.

Na zunanjosti sta najbolj opazna predvsem preoblikovani prednji odbijač z režami v motno črni barvi in motno črni difuzor na zadnjem odbijaču. Maska hladilnika je bolj nagnjena naprej in opremljena z novimi vertikalnimi kromiranimi režami, ki izstopajo iz črne globine za njimi. Preoblikovana so bila tudi vzvratna ogledala.

V masko hladilnika so vgradili električno nastavljivo zračno zaporo, ki zagotavlja optimalni nadzor nad temperaturo hladilne tekočine, skupaj z novima odbijačema, usmerjevalnikom zraka in ploskim dnom pa tudi za 10 odstotkov izboljšuje aerodinamiko avtomobila.

Notranjosti so namenili še več imenitnosti in jo prilagodili za nove informacijsko razvedrilne dodatke, ki so kompatibilni z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto. Izstopa predvsem 8,4-palčni zaslon na sredinski konzoli. Vsi avtomobili so opremljeni tudi s sistemom za nadzor kakovosti zraka, ki pripomore k boljšemu počutju potnikov.

Maserati je s prenovo različicama Quattroporta z bencinskim ali dizelskim motorjem V6 kot nadgradnjo namenil dva paketa opreme GranLusso in GranSport, ki bosta pri Quattroportu GTS s twin-turbo motorjem V8 na voljo serijsko. Paket GranLusso poudarja razkošje, GranSport pa seveda športnost.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja