Mazda MX5 bo praznovala v Le Mansu

26. 5. 2009
Deli
Mazda MX5 bo praznovala v Le Mansu (foto: Mazda)
Mazda

Na letošnji vztrajnostni dirki 24 ur Le Mansa bo potekalo tudi slavje ob 20. obletnici najbolj priljubljenega roadsterja na svetu: Mazde MX-5.

Priljubljena športnica je bila javnosti prvič predstavljena februarja 1989 na avtomobilskem salonu v Chicagu pod imenom Miata in predstavlja na novo definiran pojem dvosedežnega roadsterja. Mazda MX-5 je utelešenje občutka Jinba Ittai, ki v japonščini pomeni zlitje jezdeca in konja in zagotavlja bistvo užitkov športnega vozila.

Od tedaj Mazdini oblikovalci že preko treh generacij Mazde MX-5 voznikom podajajo občutek športnosti. Omeniti velja tudi vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, v katero je priljubljeni roadster umestila prodaja več kot 850.000 primerkov.

Med 13. in 14. junijem 2009 bo 200 ljubiteljev kultnega roadsterja Mazda MX-5 iz vse Evrope slavnostno obeležilo 20. obletnico priljubljenega športnega avtomobila v okviru 24-urne vztrajnostne dirke v Le Mansu. Dogodek bo organiziran v sodelovanju z evropskimi klubi ljubiteljev Mazde MX-5.

Lastniki in ljubitelji Mazde MX-5, ki se želijo udeležiti razburljivega dogodka, naj obiščejo spletno stran Mazde v Franciji na www.mazda.fr. Obiskovalcem je za 100 evrov kotizacije na voljo celoten paket, ki obsega prostor za avtomobil, majico, reli tablico, večerjo, zajtrk in druga presenečenja. Gre za enkratno priložnost ogleda razburljive 24-urne dirke Le Mansa iz neposredne bližine v ekskluzivnem Mazdinem kampu ob tekmovalni progi.

Ljubitelji Mazde MX-5 bodo iz posebnega Mazdinega prostora ob tej priložnosti lahko navijali za tri moštva, katerih bolidi so opremljeni z Mazdinimi motorji kategorije LMP2. Obenem bo potekalo tudi ocenjevanje za posebno nagrado »Best of Show«, ki jo bodo podelili najlepši Mazdi MX-5.

Foto: Mazda

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja