Mazda v Sloveniji lani krepko bolje

15. 1. 2009
Deli
Mazda v Sloveniji lani krepko bolje

Letni prodajni načrt v višini 1.500 avtomobilov je bil ob koncu leta s skupno 1.680-imi registriranimi osebnimi vozili z Mazdino značko krepko presežen. To pomeni 70-odstotno povečanje prodaje v primerjavi z letom 2007 in najboljšo prodajo Mazde na slovenskem trgu nasploh.

Mazda v Sloveniji se v letu 2008 lahko pohvali z doslej najvišjimi prodajnimi številkami, saj je bilo na letni ravni registriranih skupno 1.680 Mazdinih osebnih vozil. To predstavlja izjemno 70-odstotno povečanje prodaje glede na leto 2007 ob dejstvu, da se je celoten trg povečal le za 4, 6 odstotkov. Visoke prodajne številke druge najhitreje rastoče avtomobilske znamke v Sloveniji med prvo dvajseterico pomenijo za Mazdo 2, 45-odstotno prisotnost na trgu.

V lanskem decembru je bilo pri nas registriranih skupno 63 Mazdinih osebnih vozil, kar je 6, 8-odstotkov več kot leto prej. Kljub ohlajanju povpraševanja tako na avtomobilskem kot tudna vseh ključnih trgih svetovnega gospodarstva Mazda na slovenskem trgu že šestnajst mesecev zapored dosega rekordne prodajne rezultate.

Najbolj prodajani Mazdin model na slovenskem tržišču je Mazda2, pri kateri je bilo lani na letni ravni zabeleženih 619 registracij, sicer pa priljubljena malčica predstavlja tretjino celotne Mazdine prodaje v Sloveniji. Za športno-elegantno Mazdo6, finalistko za naziv Slovenski avto leta 2009, se je lani odločilo 393 kupcev, od globalno najbolj prodajanega Mazdinega modela Mazda3, katerega izdelava je do sedaj že presegla 2 milijona, je na slovenske ceste zapeljalo 291 primerkov.

Enoprostorno družinsko vozilo Mazda5 je registriralo 239 Slovencev. Izjemno uspešno se je odrezal tudi športni terenec Mazda CX-7 s 128-imi zabeleženimi registracijami. Deset navdušencev pa se je odločilo za roadstersko ikono Mazda MX-5.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja