Mazda3 rahlo osvežena

11. 8. 2016
Deli

Mazda je svojemu modelu spodnjega srednjega razreda Mazdi3 namenila rahlo prenovo, s katero jo je uskladila s sodobnimi smernicami v avtomobilski tehniki.

Oblikovnih sprememb je malo in se odražajo predvsem v razširjeni maski hladilnika, modificiranih lučeh, ki so na voljo tudi s tehniko led, ter drugačnem zadnjem odbijaču. Notranjosti so namenili izboljšane materiale, ogrevan volanski obroč z izboljšano ergonomijo in serijsko ročno zavoro. Izboljšana je tudi zvočna izolacija kabine.

Najpomembnejša novost so varnostne izboljšave. Poleg izboljšanega aktivnega vozniškega zaslona, posodobljenega nadzora nad mrtvimi koti, izboljšanega prepoznavanja prometnih znakov in izboljšanega sistema za zaščito pred naletom z dodano občutljivostjo na pešce je v Mazdi3 na voljo tudi sistem za nadzor sil, ki delujejo na avtomobil. Sistem 'G-Vectoring Control' oziroma GVC namreč glede na sile ki delujejo na avtomobil nadzoruje motor, šasijo in karoserijo in s prerazporejanjem navora na posamezna kolesa zagotovi bolj natančno vodljivost in bolj tekočo vožnjo v vseh pogojh.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja