Mazda5: naskok na 1.000

14. 12. 2010
Deli
Mazda5: naskok na 1.000 (foto: VK)
VK

Prejšnje generacije Mazde5 so v Sloveniji prodali v 921 primerkih; v začetku leta 2011 stopa tudi uradno na naša tla druga generacija Petice, ki bo seveda poskušala to številko preseči. Poleg sodobnejše zasnove (od varnosti do uporabnosti) bo poskušala prepričati s čistejšimi in z varčnejšimi motorji ter bogatejšo opremo.

Prav na začetku sta motorja sicer le dva, oba bencinska (1.8 in 2.0), že konec januarja ali najkasneje februarja pa se jima bo pridružil tudi novi, 1, 6-litrski turbodizel CD116. Nanj po dosedanjih izkušnjah največ stavijo, saj naj bi predstavljal več kot polovico prodaje, od paketov opreme pa bo verjetno najbolj priljubljen TX.

Sicer je paketov pet, kljub napovedi, da bo drugi najbolj priljubljen motor 1, 8-litrski bencinski, pa na podlagi razlike v ceni le 900 evrov do občutno sodobnejšega in boljšega dvolitrskega (pri enakem paketu opreme) vseeno ne kaže zanemariti slednjega.

Cenik, ki se začne pri 19.390 in konča pri 26.490 evrih, kaže, da je dizel za 2.000 evrov dražji od bencina, podroben pregled paketov opreme pa, da so pri manjših spremembah paketov (zvečine več opreme, ponekod pa tudi nekaj manj) ti v glavnem (a ne vselej) cenejši kot pri Mazdi5 prve generacije. (VK)

Foto: VK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja