Video: Mazda6 je že v Sloveniji

1. 2. 2013
Deli

Prvo smo spoznali leta 2002, drugo generacijo so Japonci v boj poslali konec leta 2007 in pet let kasneje je tu že tretja generacija Mazde6.

4,86 metra zunanje dolžine (pri limuzini, karavan je 6 centimetrov krajši in ima osem centimetrov krajšo medosno razdaljo, kar je na zadnji klopi jasno opazno) in 2,83 metra medosne razdalje poskrbita za dovolj prostora v kabini in prtljažniku (ta ima 489 litrov pri limuzini in 505 pri karavanu).

Mazda6 ima v ponudbi pet motorje, tri bencinske in dva dizla. Oba šibkejša bencinca imata prostornino dveh litrov in 107 oziroma 121 kilovatov. Močnejšega izmed obeh dvolitrskim bencincem si lahko zaželite tudi s sistemom i-ELOOP (pri 2.5 ter obeh dizlih je serijski), ki poskrbi za regeneracijo energije pri zaviranju in jo uporablja za polnjenje akumulatorja in pogon požrešnejših električnih porabnikov.

Pri dizlih gre za 2,2-litrski turbodizelski motor v dveh različicah, ki je nadomestil prejšnji dvolitrski dizel z oznako MZR-CD. Mazdini inženirji so kompresijsko razmerje uspeli znižati na 14:1, šibkejši zmore 110, močnejši pa 129 kilovatov.

Mazda6 je že naprodaj tudi v Sloveniji (kot limuzina, karavan pa pride konec februarja) njene cene pa se začnejo pri ugodnih 21 tisočakih za 2.0i Emotion s 145 ’konji’. 

Vse o novi Mazdi6 boste lahko prebrali v četrti letošnji številki Avto Magazina, ki izide 7. februarja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja