Mazda6 že pobira nagrade

12. 4. 2013
Deli
Mazda6 že pobira nagrade

Po številnih nagradah in priznanjih, ki jih je Mazda osvojila z modelom CX-5, je zdaj nagrado Red dot design award, ki jo podeljujejo za izjemne dosežke na področju industrijskega oblikovanja prejel najnovejši model Mada6.

37-članska žirija, ki jo sestavljajo mednarodno priznani neodvisni strokovnjaki s področja oblikovanja, oblikovne dosežke ocenjuje na podlagi devetih kriterijev, pri Mazdi6 pa so še posebej pohvalili oblikovno inovativnost že večkrat nagrajenega oblikovnega pristopa KODO, ki posnema eksplozivno sproščanje energije izraženo pri gibanju atletov ali živali v divjini.

Nagrado Red dot award podeljujejo že od leta 1955, ko je pobudo zanjo dal nemški oblikovalski center Design Zentrum Nordrhein-Westfalen, danes pa sodi med najpomembnejše nagrade na področju industrijskega oblikovanja na svetu. Mazda in ostali nagrajenci, ki so bili izbrani med 4.662 prijavljenimi izdelki 1.865 proizvajalcev iz 54 držav sveta bodo nagrade prejeli 1. julija na slovesnosti v gledališču Aalto v Essnu. Z nagrado izdelki dobijo prestižno možnost prikaza »red dot« znaka, ki je mednarodno priznan simbol kakovosti oblikovanja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja