McLaren 600LT je dobil prepišno različico Spider

17. 1. 2019
Deli

McLaren je poleti predstavil svojega novega športnika s pridevnikom 'Long Tail', ki se skriva pod kratico LT. Temu je zdaj, v pravem času za dobave v prvih toplih spomladanskih dneh, dodal še prepišno različico Spider.

McLaren 600LT Spider pod motornim pokrovom seveda skriva enak motor kot kupejevski 600LT, se pravi 3,8-litrski bi-turbo motor V8, ki razvija moč 600 'konjev' in navor 600 njutonmetrov. Njegove zmogljivosti so sicer nekoliko slabše kot kupejeve, a le za malenkost, saj do 100 kilometrov na uro potrebuje enakih 2,9 sekunde, do 200 kilometrov pa pospešuje 8,4 sekunde, kar je le 0,2 sekunde dlje kot pri kupeju. K temu pripomore tudi to, da je kljub zložljivi strehi le 50 kilogramov težji od kupeja. K povečani masi so seveda pripomogle predvsem okrepitve zaradi zložljive strehe.

Ta je trdna in izdelana iz treh delov, ki jih lahko voznik električno upravlja do hitrosti 40 kilometrov na uro. Kot pravijo pri McLarnu, potnika ob zloženi strehi ne uživata le v sveži sapici, ampak tudi v zvočnem in vidnem vtisu, za katerega skrbi izpušni sistem z izpušnima cevema za potniško kabino. Če je vetra preveč, lahko potnika dvigneta tudi prozorni stekleni deflektor.

 In zakaj trdna namesto platnene zložljive strehe? Po eni strani je bolj varna in odporna proti obrabi, po drugi pa v zaprtem položaju v kabini zagotavlja bolj kupejevsko udobje. Oblikovalcem je tudi omogočila, da so izdatno ohranili oblikovne linije kupeja.

McLaren 600LT Spider bo tako kot kupe na voljo v omejeni seriji, kupci pa bodo zanj morali odšteti najmanj 201.500 angleških funtov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja