Ženeva 2018: McLarnov trisedežni 'Hyper-GT' bo najhitrejši McLaren do zdaj

10. 3. 2018
Deli

McLaren je v Ženevi potrdil, da bo novi trisedežni 'Hyper-GT' iz Ultimate Series, ki ga bodo javnosti predstavili konec letošnjega leta, najhitrejši McLaren do zdaj in bo z največjo hitrostjo presegel celo 391 kilometrov na uro, kolikor znaša največja hitrost ikonskega McLarna F1.

'Hyper-GT', ki za zdaj nosi pusto delovno oznako BP23, bo na ceste zapeljal v omejeni seriji 106 primerkov, ki jih bodo prvi lastniki predvidoma prejeli konec leta 2019. V kabini najhitrejšega in tudi najrazkošnejšega McLarna do zdaj, ki ga bo poganjal bencinsko-hibridni sklop, bosta lahko poleg voznika sedela še dva potnika. Voznik bo seveda sedel na sredini in nekoliko pred potnikoma, razlog za to pa je bila želja, da bi bilo počutje podobno tistemu v bolidu formule 1.

Imena za avtomobil še niso izbrali, saj ga bodo objavili šele tik pred predstavitvijo, gotovo pa je, da novinec ne bo nosil alfanumerične oznake, ampak bolj prepoznavno ime. Čeprav bo na avtomobil treba čakati vsaj še poldrugo leto, je celotna serija že razprodana. Pri McLarnu so poudarili, da je bila popolnoma razprodana celo pred prvimi uradnimi vestmi o novem hiperšportniku novembra 2016.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja