McLaren ostaja pri bojkotu SUV-ov

18. 4. 2018 | Jure Šujica
Deli

Britanci tako še naprej ostajajo pri odločitvi, da ne bodo začeli izdelovati športnih terencev.

Vročica okrog športnih terencev še vedno ne pojenja in popustili so ji že vsi avtomobilski proizvajalci – tako tisti, ki proizvajajo cenovno dostopnejše avtomobile, kakor tudi znamke, ki utelešajo športnost in prestiž. Temu trendu je pred časom 'podlegel' Porsche, Jaguar ima v ponudbi že tri, pri čemer se neuradno govori, da je na poti četrti, svoja aduta v tem razredu sta pred časom predstavila Bentley in Lamborghini, pričakujemo tudi prihod prvega Rolls Royceovega in Ferrarijevega SUV-a …

Zgornji seznam bi seveda lahko še nadaljevali v nedogled, vseeno pa se tu še vedno najdejo znamke, ki se odločno upirajo izdelavi športnih terencev. Mednje brez dvoma spada britanski proizvajalec (skoraj) butičnih športnih avtomobilov McLaren, ki je že pred časom napovedal, da v njihovi ponudbi tudi v prihodnje ne bo nobenega SUV-a.

To je na nedavni prireditvi potrdil tudi vodja oblikovanja Dan Parry-Jackson. »Nisem prvi posameznik, ki je izpostavil , da športni terenci niso niti športni niti uporabni. McLarnova filozofija je ta, da ima vsaka stvar svoj razlog, svoj namen. Pri športnih terencih tega ni,« je bil jasen Jackson.

Znamka za zdaj tudi ne načrtuje izdelave športne limuzine, kakršne so trenutno priljubljene pri nekaterih tekmecih. Njihova ponudba tako še naprej ostaja omejena na proizvodnjo športnih avtomobilov, uvrščenih v tri 'razrede': Sport Series, Super Series in Ultimate Series, še naprej pa se bodo posvečali zadnje čase vse bolj priljubljeni izdelavi vozil po naročilu, za katera skrbi oddelek za posebna naročila, McLaren Special Operations ali MSO.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel