McLaren Senna v Ženevo prihaja ozaljšan s karbonom

28. 2. 2018
Deli

McLaren nadaljuje temo superšportnika, ki se v spomin na legendarnega dirkača formule 1 imenuje Senna. Različica Carbon Theme, ki jo je oddelek MSO pripravil za avtomobilski salon v Ženevi, kot pravi njeno ime, poudarja predvsem okrasje z vidno strukturo iz ogljikovih vlaken.

McLaren Senna Carbon Theme je ena od petih različic superšportnika, ki so ga javnosti prvič pokazali decembra lani. Zanjo je značilen predvsem paket 67 dodatkov, za izdelavo katerih je potrebnih kar tisoč delovnih ur. Izstopajo rumeni dodatki na pragovih, zadnjem krilcu in sprednjem delu, ki so zahtevali dobrih 250 ur dela, poudarjene pa so tudi zelene zavorne čeljusti. Obe barvi spominjata na zeleno-rumeno barvno kombinacijo na čeladi brazilskega dirkača. Obe barvi se pojavljata tudi v potniški kabini, na vzglavnikih sedežev pa se pojavi značilna črka S, ki je seveda okrajšava za Senno.

McLaren predstavlja tudi sedemkraka karbonska kolesna platišča, ki so edina možnost v kombinaciji s to različico in močno izboljšujejo vozne lastnosti, saj za 10–15 odstotkov zmanjšajo učinek inercije in s tem pripomorejo k boljšim pospeškom in vodljivosti avtomobila.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"