Predstavljamo: Mercedes -AMG C63 Coupé

20. 8. 2015
Deli

Daimler je objavil podrobnejše podatke o novem Mercedesu -AMG C63 Coupé, ki je, kot pravijo, korak naprej v smeri tehnične in vizualne odličnosti.

Od Mercedesa-Benza razreda C Coupé se na zunaj loči po bolj izrazitih blatnikih, ki pokrivajo večja kolesa s širšimi koloteki, bolj agresivno pa je zasnovana tudi preostala karoserija, ki si s kupejem serije C v bistvu deli le vrata, streho in pokrov prtljažnika. Širši koloteki in velik osemvaljnik so zahtevali tudi preoblikovanje prednjega dela, bokov in zadka ter aluminijastega pokrova motorja, ki ga krasita izraziti izboklini.

V osrčju pogona je AMG-jev 4-litrski motor V8 biturbo, ki v osnovni različici razvije največjo moč 476 "konj" in navor 650 njutonmetrov, v močnejši različici S pa razpolaga s 510 "konjskimi močmi" in navorom 700 njutonmetrov. Do 100 kilometrov na uro pospeši v 3,9 oziroma 4,0 sekunde in v obeh primerih pa doseže elektronsko omejeno največjo hitrost 250 kilometrov na uro, kar je mogoče povečati na 290 kilometrov na uro. Ob tem porabi od 8,6 do 8,9 litrov bencina in v ozračje izpusti od 200 do 209 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

K doseganju imenitnih zmogljivosti pripomoreta tudi 7-stopenjski športni menjalnik AMG Speedshift MCT z načini prestavljanja AMG Dynamic Select in športno podvozje AMG Ride Control z elektronsko nadzorovanimi blažilniki.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja