Video: Mercedes-Benz GLE odpira novo poglavje

10. 9. 2018 | Jure Šujica
Deli
Video: Mercedes-Benz GLE odpira novo poglavje (foto: Daimler)
Daimler

Četrta generacija bo narejena na popolnoma novi osnovi, avtomobil bo nekoliko večji, po zgledu preostalih modelov prihaja digitalna armaturna plošča.

Mercedes-Benz GLE je nedvomno eden izmed najpomembnejših modelov nemške znamke. Gre namreč za njenega prvega športnega terenca (če seveda odštejemo legendarni razred G) znamke, ki je namreč na ceste zapeljal leta 1997, takrat še pod imenom ML, danes pa se po cestah vozi že tretja generacija modela. A tudi ta bo, kot kaže, že zelo kmalu romala v pokoj. Pri Mercedesu se namreč že pripravljajo na predstavitev njegovega naslednika.

Kako blizu pa je pravzaprav Mercedes predstavitvi novinca? Kot kaže, zelo. Iz Stuttgarta namreč prihaja že prvi video napovednik sprednjega dela avtomobila, ki sicer stoji v temi, a s prižganimi dnevnimi LED-žarometi. Ti so nasajeni še nekoliko višje kot zdaj, sodeč po slabo vidnih odprtinah v odbijaču in veliki maski hladilnika pa bo precej mogočen celoten sprednji del.

Novinec bo po besedah popolnoma nov, in ne le nadgradnja starega avtomobila, saj bo narejen na novi platformi in si bo z odhajajočim modelom delil »le kak vijak ali dva«. Posledično bo novi GLE tudi nekoliko večji. V dolžino bo tako meril 80 milimetrov več kot zdaj, hkrati pa bo po zaslugi voznega programa Off-Road Plus, katerega naloga je dvig podvozja vozila, ponujal dodatnih pet centimetrov oddaljenosti od tal. Vsekakor priročno za morebitne izlete v naravo in brezpotja.