Mercedes-Benz: GLK in ML naprodaj

15. 10. 2008
Deli

Slovenski zastopnik sporoča, da je v prodaji novi najmanjši SUV GLK, ob njem pa so v prodajne salone zapeljali še prenovljenega večjega brata ML-a.

Pri Mercedes-Benzu so predstavili novega SUV-a (avtomobil za prosti čas), ki ga radi imenujejo tudi luksuzni terenec. Mercedes-Benz GLK je manjši od ML, zato naj bi skakal v zelje predvsem BMW-ju X3, prihajajočemu Audiju Q5 in Volvu XC60, po velikosti in tehniki pa bi lahko zraven pristavili še VW Tiguana, Forda Kugo, Toyoto RAV4 itd., ki pa so cenejši. Bogata je serijska oprema, v katero so vključeni varnostni pripomočki (4ETS, ESP in ASR), stalni štirikolesni pogon 4MATIC, aktivni vzglavniki spredaj NECK-PRO, poleg klasičnih tudi varnostna blazina za voznikova kolena in samodejni menjalnik 7G-TRONIC, motorji pa so zmogljivi.

Ob predstavitvi na našem trgu bo GLK ponujal tri motorje V6, enega turbodizla in dva bencinska. Dizelski GLK 320 CDI 4MATIC bo zmogel 224 'konjev', bencinska GLK 280 4MATIC pa 231 in GLK 350 4MATIC 272 'konjev'. Od aprila 2009 lahko pričakujemo GLK 220 CDI 4MATIC BlueEfficency, v pripravi pa je tudi BlueTEC Hybrid, narejen na osnovi štirivaljnega 2, 2-litrskega dizelskega motorja. GLK stane od 43.200 (220 CDI) do 49.320 evrov (350), med dodatno opremo pa dobite vse, po čemer so znani drugi modeli Mercedes-Benza.

Poleg manjšega GLK-ja pa so v Stuttgartu osvežili tudi enega od paradnih konjev, Mercedes-Benza ML. Prenovljeni ML ima spremenjeno masko, drugače oblikovana prednji in zadnji odbijač, drugačna svetila, dve ovalni izpušni cevi, strešni nosilec, v notranjosti pa še večnamenski volanski obroč, obloge vrat v imitaciji usnja, za večjo varnost pa še sistem PRE-SAFE, aktivne vzglavnike NECK-PRO in kolensko varnostno blazino za voznika. Zaradi bogatejše serijske opreme je prenovljeni ML dražji od predhodnika za 1, 5 odstotka. Zanj boste morali odšteti od 57.450 (ML 280 CDI) do 115.300 evrov (ML 63 AMG). (AM)

Foto: Mercedes-Benz

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja